Emma naar 'dansschool Studio 100'

Emma Raveschoot is geselecteerd voor de Young Artist Academy van Dansstudio Ijvi Hagelstein.
Foto Couvreur Emma Raveschoot is geselecteerd voor de Young Artist Academy van Dansstudio Ijvi Hagelstein.
Dansen in het Samsonballet of tijdens De Grote Sinterklaasshow. Het zijn allemaal mogelijkheden die open liggen voor Emma Raveschot (15), nu ze geselecteerd is voor de Young Artist Academy van Dansstudio Ijvi Hagelstein, ook gekend als de officiële dansschool van Studio 100.

Emma Raveschot werd vorig jaar nog tijdens het New Prague Dance Festival verkozen tot Talent of Dance. Hoewel ze bijzonder nuchter is en niet van een fulltime danscarrière droomt, zet de leerlinge van de VMS nu een nieuwe stap in haar carrière. Ze mag namelijk aan de slag bij de dansschool van Studio 100. "In de paasvakantie ging ik samen met een vriendin naar de K3-show", vertelt ze. "Ik was geïntrigeerd door de achtergronddanseressen en wou graag in hun plaats staan."


Amper een week later was Emma een van de zeshonderd jongeren die streed voor een plekje aan de Young Artist Academy. "In mijn leeftijdsgroep zijn we met twee geselecteerd. Ik kon mijn geluk niet op."

Droom

Die selectie betekent niet dat Emma voortaan in elke show of productie van Studio 100 te zien zal zijn. Het is vooral veel en hard werk. "Elke woensdag en vrijdag ga ik naar Schelle voor zeven uur dansles. Vanuit die lessen kunnen we deelnemen aan allerlei audities van Studio 100. Zo doe ik op 18 oktober mee aan een auditie voor het Samsonballet. Hierdoor heb ik momenteel zelfs twaalf uur repetitie, maar maak ik kans op een plekje op het podium tijdens de Samson Kerstshow. Het is heel intensief en daardoor niet te combineren met de lessen die ik vroeger bij Dansstudio Indigo volgde. Maar net omdat ik bij hen zoveel geleerd heb, volg ik er elke maandag nog één uurtje les."


Binnen het Studio 100-verhaal heeft Emma één grote droom. "Ik ben een K3-superfan. Het zou fantastisch zijn ooit eens samen met hen op het podium te staan." (CDR)