Eindmeet achtste Grote Prijs Jean-Pierre Monseré opnieuw in centrum

De eindmeet van de GP Jean-Pierre Monseré, ter nagedachtenis van de overleden wereldkampioen, ligt volgend jaar opnieuw in het Roeselaarse stadscentrum.
Kos De eindmeet van de GP Jean-Pierre Monseré, ter nagedachtenis van de overleden wereldkampioen, ligt volgend jaar opnieuw in het Roeselaarse stadscentrum.

De achtste Grote Prijs Jean-Pierre Monseré wordt op zondag 10 maart 2019 verreden op een vernieuwde omloop. Het startschot voor de wedstrijd wordt niet langer in Ieper gegeven, maar zal weerklinken in de Oost-Vlaamse fusiegemeente Aalter. De eindmeet ligt niet meer in Beveren, maar in het centrum van Roeselare “Via Aalter en de deelgemeenten Bellem, Ursel, Knesselare en Lotenhulle rijden de renners straks richting Deinze en vervolgens naar Kruishoutem. De kasseistroken rond het landelijke Wannegem-Lede en Nokere zijn de eerste obstakels van de dag”, weet Rino Vandromme. “Vervolgens passeren de renners door Zulte, Oeselgem en Wakken. Nadien volgen de Poelberg op grondgebied Tielt en gaat het langs grote brede wegen via Pittem en Ardooie terug naar Roeselare om na honderd kilometer de vijf plaatselijke ronden te rijden. In de plaatselijke ronde van negentien kilometer rijden de renners via het bochtige centrum van Roeselare richting Hooglede om vervolgens via Gits en Gitsberg terug te keren naar Roeselare. De finish ligt na jarenlange afwezigheid opnieuw in de Sint-Amandsstraat, aan het De Coninckplein. Op de site Moerman wordt een groot vip-dorp opgetrokken. De wedstrijd zal voor de eerste keer in haar bestaan, mede door de samenwerking met Pro Cycling Events, rechtstreeks uitgezonden worden op vtm.” De Grote Prijs Jean-Pierre Monseré is een organisatie van Koninklijke Wielerclub de Mandelzonen en werd opnieuw als UCI 1.1. wedstrijd gecategoriseerd. Het is een eerbetoon aan de Roeselaarse wielerkampioen Jean-Pierre Monseré, die overleed  in 1971. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.