Dreamlanddieven riskeren 20 maanden cel

Drie Fransen riskeren elk 20 maanden celstraf voor een reeks diefstallen in vestigingen van Dreamland in Roeselare, Namen, Ronse, Brugge en Drogenbos. Ook bij Mediamarkt in Roeselare en Krëfel in Knokke-Heist sloegen ze hun slag.


De drie uit de regio van Valenciennes konden op 1 december opgepakt worden nadat ze zich in de buurt van Dreamland Roeselare verdacht gedroegen. Na een korte achtervolging kon de politie Sebastien B. (33), Adam R. (43) en Michel D. (43) oppakken. Onderzoek van camerabeelden maakte duidelijk dat ze eerder al bezoekjes brachten aan vestigingen in Roeselare, Namen, Ronse, Drogenbos en Brugge. In Roeselare verdween op 18 oktober voor 1.130 euro multimedia en speelgoed, in Namen voor 570 euro speelgoed.


Ze worden verder ook nog verdacht van de diefstal van een pocketbike en elektrische fiets bij Mediamarkt in Roeselare en zes Dyson-stofzuigers ter waarde van 3.775 euro bij Krëfel in Knokke-Heist. Enkel Sebastien B. gaf toe. Hij was telkens de chauffeur van dienst. Vonnis op 23 april. (LSI)