Dansclub neemt intrek in oude Carrefour

Het nieuwe parket werd meteen zwierig getest.
Foto Joke Couvreur Het nieuwe parket werd meteen zwierig getest.

Dansclub Dansibo heeft gisteravond z'n intrek genomen in de gebouwen van de voormalige Carrefour langs de Beversesteenweg. De oude supermarkt van weleer werd de voorbije drie maanden volledig omgetoverd tot een sfeervolle danszaal, compleet met parketvloer en aangepaste verlichting in het plafond. De club bestaat al ruim vijftig jaar, maar voor het eerst beschikt ze over hun eigen danstempel.

"Alles zelf gerenoveerd"

"We huurden 23 jaar lang Zaal Ter Beke in de Gitsestraat, maar die locatie hadden we niet voor ons alleen. Bovendien is onze club de laatste jaren gegroeid tot bijna driehonderd leden en daarmee groeide ook het verlangen naar een eigen stekje", legt voorzitster Carine Behaeghel uit.


"De afgelopen drie maanden was het keihard werken, maar het resultaat mag er zijn. Alles hebben we zelf gedaan, van de parketvloer tot en met het schilderen van de muren en de inrichting van de zaal. Al was het toch even slikken toen we hier drie maanden geleden binnen stapten. Er stonden hier nog oude koelcellen met voedsel in, dus het opkuisen alleen al was niet min. Maar als ik de reacties van onze leden nu hoor, dan is elke druppel zweet van onze vrijwilligers het waard geweest."


Vandaag danst de club hun nieuwe zaal verder in. Iedereen is welkom vanaf 19.30 uur om een kijkje te komen nemen. (SVR)