BV's helpen shoppers een handje

DE KAMPIOENEN EN MARCEL VANTHILT OP WEEKEND VAN DE KLANT

Een fotoshoot met de vrolijke bende van F.C. De Kampioenen.
Joke Couvreur Een fotoshoot met de vrolijke bende van F.C. De Kampioenen.
Wie tijdens het Weekend van de Klant in het Roeselaarse centrum shopte, is her en der verrast door bekende winkelassistenten zoals Marcel Vanthilt, Tanja Dexters, Margriet Hermans en de cast van F.C. De Kampioenen.

Voor het eerst vond er in heel wat steden en gemeenten geen Dag, maar wel een heel Weekend van de Klant plaats. Terwijl zich dat in Izegem en enkele andere steden nog beperkte tot het uitdelen van streekproducten aan handelaars, pakten Unizo Roeselare en enkele partners uit met een tweedaags programma vol beleving. Naast de première van de videoclip #VANRSL en de Langste Toog (zie onder) konden vooral de Bekende Vlamingen in de winkelstraten op veel aandacht rekenen. Marcel Vanthilt strikten we bij brillenzaak Grand Optical, waar hij advies gaf aan Kimberly Vancoillie en Nora Binsafia. Hij dook ook op in platenzaak Popcorn Music en café Moustache. "Niet toevallig, want die zaken kende ik nog van toen ik hier enkele maanden logeerde voor zowel Villa Vanthilt als Hotel M", vertelt de sympathieke presentator.


"Toen ze mij vroegen om hier langs te komen, mocht ik zelf enkele adresjes opgeven en dus koos ik voor die favorieten. Bij Popcorn Music konden we wat over muziek bijpraten, maar kreeg ik net geen tijd genoeg om de nieuwe van Queens of the Stone Age te kopen. Misschien moet ik toch nog eens terugkeren. Roeselare is en blijft een gezellige stad en het is hier altijd fijn vertoeven", vindt Vanthilt.

Marcel Vanthilt assisteert Nora Binsafia en Kimberly Vancoillie in brillenzaak Grand Optical.
VDI Marcel Vanthilt assisteert Nora Binsafia en Kimberly Vancoillie in brillenzaak Grand Optical.

Vergeet-me-niet-lint

Magriet Hermans verkocht dan weer brood, pizza, ijsjes en bloemen. "Ik ben op slag drie kilo verdikt. En ik moet oppassen, want tegenwoordig bestaan er ook eetbare bloemen", knipoogt ze. Op zondag was het de beurt aan Xavier, Carmen, Bieke, Marckske en Pascale van F.C. De Kampioenen om shoppers te verrassen.


Unizo en Tanja Dexters zetten ook de tofste winkelbediende van de stad in de bloemetjes. Die eer ging naar Celine Verbrugghe van Modejuwelen Kiekeboe in de Ooststraat. In de marge van het gebeuren staken de Krottegemse Ransels ook 't Kaashoeveke aan de Ardooisesteenweg een hart onder de riem. De zaakvoerster wilde haar medewerkster Pia voor de wedstrijd inschrijven, maar kon niet deelnemen, omdat de zaak niet op wandelafstand van het centrum lag. De vereniging gaf symbolisch een roodgeel 'Vergeet-me-niet-lintje' aan haar. Unizo zelf belooft beterschap.


"We beloven dat we volgend jaar een concept zullen hebben voor alle handelszaken in de hele stad", aldus voorzitter Bernhard De Muynck.

De prijs van tofste winkelbediende gaat naar Celine Verbrugghe van Modejuwelen Kiekeboe.
Valentijn Dumoulein De prijs van tofste winkelbediende gaat naar Celine Verbrugghe van Modejuwelen Kiekeboe.