Buiten fitnessen in beweegtuin

De eerste inwoners proberen de toestellen uit.
Foto JBOR De eerste inwoners proberen de toestellen uit.

Acht fitnesstoestellen staan opgesteld in het grasplein tegenover de sporthal van Beveren. Vier daarvan blijven permanent in de beweegtuin. De andere gaan vanaf maart weer 'op toer.


Sinds een half jaar toeren vijf outdoortoestellen door de stad in het kader van het project 'Beweeg je mee', dat financieel gesteund wordt door het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie. De toestellen stonden telkens zes weken opgesteld op vier locaties in en rond Roeselare.


"Oorspronkelijk zouden we de toestellen op één van locaties definitief te verankeren, maar wegens het succes en de vele positieve reacties hebben we het plan gewijzigd", meldt schepen Filiep Bouckenooghe (Groen). Vier toestellen worden nu permanent in Beveren geplaatst. De stad investeerde in nog drie extra toestellen zodat er opnieuw vier mobiele toestellen zijn. "Dit project is drempelverlagend, want we willen zoveel mogelijk mensen aan het sporten krijgen. Bovendien kan de beweegtuin 24 uur op 24 uur gratis gebruikt worden", zegt sportschepen José Debels (CD&V). (SVR)