Brouwerij lanceert Rodenbach Rosso

Foto CDR

Brouwerij Rodenbach heeft een nieuw biertje klaar: Rodenbach Rosso. Het is een zuurzoet, verfrissend bier op basis van zowel tweejarige als jonge Rodenbach, gecombineerd met veenbessen, frambozen en zure krieken. "Rodenbach Rosso is een fruitbier van gemengde gisting en is fruitig en zeer verfrissend", omschrijft brouwmeester Rudi Ghekiere het nieuwe biertje. "Het heeft een licht droge afdronk, heeft de kleur van een jonge Bourgogne wijn en is licht alcoholisch. Hierdoor krijgt het bier enorm verfrissende eigenschappen, waarmee we ons willen differentiëren van de vele fruitbieren op de markt."


"We zochten bij de creatie naar een mooie balans tussen de frisheid van Rodenbach en de fruitige toetsen van rode vruchten", gaat Michaël Cordie, brandmanager van Rodenbach, verder. "Met Rodenbach Rosso lanceren we op een pure, kwalitatieve manier een toegankelijke fruitbier op basis van en met respect voor de authenticiteit en waarden van Rodenbach."


Rodenbach Rosso wordt ook wel eens de toegankelijke versie van de Rodenbach Caractère Rouge, het biertje ontwikkeld samen met topchef Viki Geunes, genoemd. Het kreeg een modern rood design mee en wordt geserveerd in een origineel glas. "Qua prijs is de Rodenbach Rosso niet duurder dan de traditionele Rodenbach", besluit PR-manager Peter Buelens. "De handelaars zijn alvast laaiend enthousiast en vanaf volgende week moet de Rosso te koop zijn. Ook de horeca lanceert het biertje volgende week." (CDR)