Bistro Nouvelle opnieuw slachtoffer van inbraak

Bij Bistro Nouvelle is alweer ingebroken.
Foto Samyn Bij Bistro Nouvelle is alweer ingebroken.
Amper zes weken na een vorige inbraak is restaurant-tea-room Bistro Nouvelle langs de Brugsesteenweg in Roeselare dinsdagnacht opnieuw het slachtoffer geworden van inbrekers. Buit is er niet, maar de schade is aanzienlijk.

Eind augustus drongen vier daders al eens het restaurant op het Dino Center binnen. Ze draaiden toen de bewakingscamera weg en braken de toegangsdeur open. Ze gingen toen met 500 euro cash aan de haal. "Dinsdagnacht om 1.40 uur kregen we opnieuw een melding van de alarmcentrale", getuigen uitbaters Ruben en Stefanie. "Binnen de vijf minuten waren wij en de politie ter plaatse. Precies op dezelfde manier bleek opnieuw te zijn ingebroken." Buit konden de dieven dit keer niet maken. Wellicht uit frustratie brachten ze wel heel wat schade aan. "De deuren zijn met een koevoet geopend, de cilindersloten zijn er volledig uitgeklopt", vervolgt Stefanie. "Flessen sterke drank zijn van de toog op de grond en tegen de ruiten gegooid, drankflesjes uit de frigo kapotgeslagen. Enkel dankzij veel poetsen konden we 's middags de deuren openen."

Oproep eigenaars

Na de eerste inbraak investeerden Stefanie en Ruben al in extra beveiliging. Ze stellen hun hoop ook op de camerabeelden die nog onderzocht moeten worden. Maar tegelijk doen ze een oproep naar de eigenaars van de site om extra beveiliging of camera's op de parking van het Dino Center, het kleine broertje van het Mammoet Center, te installeren.


In de buurt konden 's nachts nog drie verdachten worden opgepakt. Het is nog onduidelijk of ze iets met de inbraak te maken hebben. (LSI/SVR)