Bierfestival #VANRSL mikt op 2.000 bezoekers

Björn Cappelle, Tine vercruysse, Katrien Vanbrabant, Wacho Debels. Staand: Stijn Couvreur, Clement Doens, Ann Vancoëllie. 
Couvreur Björn Cappelle, Tine vercruysse, Katrien Vanbrabant, Wacho Debels. Staand: Stijn Couvreur, Clement Doens, Ann Vancoëllie. 

Het Westlaan Bierfestival is niet meer, maar herrijst op zaterdag 20 oktober als Bierfestival #VANRSL. "Het einde, na 20 edities, van de Westlaanpromenade, betekende ook het einde van het succesvolle Westlaan Bierfestival waar we vorig jaar nog 1.500 mensen mochten verwelkomen", vertelt Stijn Couvreur. "Bijzonder jammer. Daarom bundelden we de krachten met Tine Vercruysse, Björn Cappelle en biergoeroe Wacho Debels voor een vernieuwd festival." Op zaterdag 20 oktober is iedereen vanaf 15 uur welkom in de conferentieruimte van Expo Roeselare. "We verwelkomen 13 kleine en middelgrote brouwers, vooral uit de regio. Samen zijn ze goed voor een 50-tal bieren", weet Wacho. "Bij de aanwezigen onder meer Rodenbach, BOMBrewery, The Better Beer Brewers, Castalia Craft Beers." Er worden ook frisdranken en hapjes voorzien, er is een springkasteel en muziek van Marino Punk. "Uniek is onze taxiservice door Gidsenservice Clé-Ann-Do", aldus Stijn. "Zij rijden tussen het station en de expohallen en eventueel ook van en naar onze bezoekers hun thuis tegen een schappelijke prijs. Reserveren kan op 0497/43.02.19. Dit jaar mikken we op 2.000 bezoekers, gewoon liefhebbers uit de regio als kenners die van ver komen op zoek naar nieuwe biertjes. We hebben de ambitie om jaar na jaar te groeien tot een vaste waarde om zo de mooie wereld van het bier in de kijker te zetten."


(CDR)