Achtste kerstboomverhakseling met verkiezing beste soep van Roeselare

De achtste kerstboomverhakseling in Krottegem
Joke Couvreur De achtste kerstboomverhakseling in Krottegem
In Krottegem gingen de kerstbomen zaterdagavond al voor het achtste jaar op rij collectief in de verhakselaar. Traditiegetrouw wisselden buurtbewoners er nieuwjaarswensen uit, terwijl ze samen genoten van de beste soep van Roeselare.

Roeselare is jaren geleden al gestopt met de traditionele kerstboomverbrandingen, zowel voor de veiligheid als omwille van ecologische redenen. “Met de verhakseling bieden we een ecologisch alternatief”, weet Frank Wouters van de Krottegemse Ransels. “Verhakselen is veel veiliger en brengt bijna geen fijn stof of dioxines in de lucht.”

Beste soep van Roeselare

Elk jaar wordt tijdens de kerstboomverhakseling ook een verkiezing gehouden van de beste soep van Krottegem. Die verkiezing werd dit keer uitgebreid naar de beste soep van heel Roeselare. In de loop van de namiddag proefde een zevenkoppige jury 25 verschillende ingestuurde soepjes. De winnaar werd bekend gemaakt tijdens de nieuwjaarsdrink op de Onze-Lieve-Vrouwemarkt. De tomaten-schenkelsoep van Antino Gunst werd verkozen tot de beste soep van Roeselare. De rasechte Krottegemnaar en oud-baron van Krottegem wint een cadeaubon voor twee van Eethuis De Steeg.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Luc Depreitere

    Das tenminste eens een goed plan verhakselen inplaats van te verbranden !