Aanrander stationsbuurt opgepakt dankzij Faroek

Een 32-jarige agressieveling is opgepakt dankzij het opsporingsprogramma Faroek. Anderhalve week geleden riep Faroek de hulp van het publiek om een man te identificeren die in de Roeselaarse stationsbuurt een 17-jarig meisje en een 53-jarige vrouw had aangerand.

Na een avondje uit met haar vriend wandelde het 17-jarig meisje in de nacht van 21 op 22 juli rond 1 uur alleen naar huis. Aan de fietsenstalling achter het station werd ze de doorgang versperd door een man. Toen die van geen wijken wou weten, sloeg het slachtoffer op de vlucht. De verdachte zette de achtervolging in en kon het meisje grijpen. Hij gooide haar op de grond en kon haar jasje uittrekken. Toch kon het slachtoffer zich losrukken en vluchten. Ze liep de inkomhal van hotel De Bonte Os binnen. Een Zweedse hotelgaste, die op het tumult was afgekomen liet het meisje binnen, waarna de aanrander afdroop.


Amper de hoek om sloeg de agressieveling opnieuw toe. In de Sint-Hubrechtsstraat greep hij een 53-jarige vrouw langs achter vast en gooide haar op de grond. Pas toen enkele buurtbewoners op het getier afkwamen, vluchtte de dader weg.


Op camerabeelden was te zien dat de verdachte al sinds middernacht in het centrum rondzwierf. Die beelden en bewakingsbeelden van het hotel werden in het opsporingsprogramma gebruikt. Het leidde tot de gouden tip naar de dader. Hij werd zondagavond opgepakt en verschijnt vrijdag voor de raadkamer. (LSI/CDR)