100ste kerstparade brengt 32.500 man op de been

De 100ste Kerstparade in Roeselare.
Joke Couvreur De 100ste Kerstparade in Roeselare.
De tweede kerstdag was dankzij de 100ste kerstparade een absolute hoogdag voor de Rodenbachstad. De feeërieke en prachtig verlichte stoet bracht naar schatting 32.500 mensen op de been.

De vrolijke kersttaferelen die in de vooravond langzaam door het centrum van Roeselare trokken hadden heel wat bekijks. Alles samen werden er tijdens de parade zeventien scènes uitgebeeld. Elf daarvan gebeurden op een praalwagen, zeven werden er tussen de wagens door op straat uitgevoerd door verschillende groepen. Maar liefst tweehonderd medewerkers staken hun beste beentje voor. Volgens gegevens van de politie, die gebaseerd zijn op de relatieve dichtheid van gsm-signalen,  waren er zo’n 32.500 toeschouwers op pad.

Peter Huyghe, CEO van evenementenbureau Twice, is een tevreden man. “Het was fantastisch weer en de opkomst was enorm. Af en toe vertraagde dat de voortgang van de stoet wat, maar al bij al ben ik heel content. In zekere zin proberen we met de kerstparade onze duit in het zakje te doen tegen de verzuring. Niets werkt beter dan samen kerstliedjes zingen en samen genieten van de sfeer.”

Voor de organisatie van de kerstparade was het trouwens een beetje thuiskomen, want het evenement werd in 2002 bedacht door het Roeselaarse  Twice. Sindsdien deed de stoet tijdens de eindejaarsperiode tal van steden in binnen-en buitenland aan. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Walter De Vuyst

    Knappe stoet in een uitstekende kerstsfeer . 32000 toeschouwers lijkt me echter fel overdreven , 12 à 15000 lijkt me realistischer .