"Zelfs sterrenchef Tim Boury is verzot op onze frieten"

'ENROUTE' UITGEROEPEN TOT BESTE FRITUUR VAN BELGIË

Luc Hallaert en Gwendoline Gunst.
Foto Joke Couvreur Luc Hallaert en Gwendoline Gunst.
'Enroute' is tijdens de Horeca Awards uitgeroepen tot de beste frituur van België. Geen echte verrassing, want ook de vorige frituur van Luc Hallaert en Gwendoline Gunst, Koe-Koe, viel meermaals in de prijzen. "Als zelfs sterrenchef Tim Boury zegt dat wij binnen ons concept zijn niveau halen, dan weet je het wel."

"Helemaal onverwacht komt de titel niet", steekt Gwendoline van wal. "Tijdens een bezoek van de jury hier in de Roeselaarsestraat kregen we al te horen dat ze geen enkele opmerking meer konden bedenken. Toen onze vorige frituur Koe-Koe in 2013 voor de eerste keer werd uitgeroepen tot 'beste frituur van België', waren we al in de wolken, en met deze prijs zijn we minstens even gelukkig. Ik heb vorige nacht, na de uitreiking, geen oog dichtgedaan." Ook Luc is bijzonder tevreden. "Met Enroute verdienen we de titel zelfs meer dan indertijd met Koe-Koe. Hier presenteren we echt iets dat 100 procent af is. Ik ben superblij dat ik als Ardooienaar deze titel kan meebrengen naar mijn thuisgemeente."

Van nul herbegonnen

Sinds de eerste bekroning in 2013 hebben Luc en Gwendoline de trofeeën op elkaar gestapeld. Want ook in 2015 werd Koe-Koe geroemd als beste frituur. In datzelfde jaar kregen Luc en Gwendoline een gelijkaardige prijs tijdens de Cuisson d'Or. En dan zeggen dat de twee in 2009 in de frituurwereld gestart zijn nadat een eerdere zaak failliet ging. "We moesten van nul herbeginnen. Maar net dat heeft ons sterk gemaakt", zeggen ze.

Ander concept

Sterk, dat betekent dat ze heel goed weten wat ze willen. Het koppel staat 100 procent achter hun concept waarmee ze zich onderscheiden van andere frituren. "De traditionele frituren zijn passé. Frituren zoals de onze zijn de nieuwe brasserieën. Er is een kok met horeca-ervaring aan de slag en je kan er zowel terecht voor frietjes met een frikandel als voor een steak, een pasta of een verse hamburger. Het blijft goedkoop om bij ons lekker te eten, en hier kan je met je kinderen ook terecht om de eerste keer 'op restaurant' te gaan. En voor ons ligt de lat hoog. Als zelfs sterrenchef Tim Boury zegt dat wij binnen ons concept zijn niveau halen, dan weet je het wel. Deze titel zal wellicht voor een extra boost zorgen. We moeten nu blijven vernieuwen en ons blijven bewijzen."