"Steeds meer mensen in armoede"

TELEVESTIAIRE ZAMELT MET MODESHOW GELD IN VOOR UITBREIDING

Miss Batjesprinses zet zich in voor Televestiaire 'mensen Helpen mensen' en organiseert een modeshow met kledij van de Televestiaire.
Couvreur Miss Batjesprinses zet zich in voor Televestiaire 'mensen Helpen mensen' en organiseert een modeshow met kledij van de Televestiaire.
De Televestiaire 'mensen Helpen mensen' is dringend aan uitbreiding toe. Steeds meer mensen die het moeilijk hebben, doen een beroep op hen voor kwalitatieve kledij tegen democratische prijzen. Onder de noemer Dressed up for Life zullen zestien modellen op 10 december kledij van de Televestiaire showen die ook verkocht wordt.

"De Televestiaire in de Noordstraat draait op volle toeren. Steeds meer mensen die in kansarmoede leven, weten ons te vinden en ook heel wat Roeselarenaars met een groot hart schenken allerlei goederen. Het is dan ook hoog tijd om uit te breiden. We zijn op zoek naar een nieuw pand en hopen na de wintersolden een nieuwe uitvalsbasis te hebben", zegt voorzitter Jan Vanneste. "Uiteraard zijn we tevreden dat we veel kansarmen kunnen helpen, maar tegelijk smaakt het wrang, want het betekent dat er steeds meer miserie is."


Om extra geld in te zamelen, schreef de Televestiaire zich in als goed doel voor De Warmste Week van Music For Life en organiseert het een unieke modeshow. "Iets waar we al lang van dromen", vertelt Linda Vandewynckele, een van de 24 vrijwilligers. "We willen tonen dat we kwaliteit aanbieden. We krijgen veel spullen, maar selecteren zorgvuldig. Het is niet omdat iemand het moeilijk heeft, dat ze het met minder moeten doen."

© VRT

Minimumprijs

"Onze klanten appreciëren dat ze de spulletjes niet gratis, maar tegen een minimumprijs krijgen", pikt Bart Depestel in. "Ze zijn dankbaar. Zo hielp ik onlangs een man kleden voor een sollicitatie. Het kostte hem amper elf euro en hij was achteraf 'preus lik fjèrtig', want hij heeft de job gekregen. Voor zo'n momenten doe je het."


Voor Dressed Up for Life bundelt de Televestiaire de krachten met Miss Batjesprinses, die een deel van de modellen levert. "Ik heb meteen toegezegd, want Miss Batjesprinses is niet voor modepopjes, maar voor meiden die het hart op de juiste plek hebben", reageert organisatrice Yana Parmentier Leman.


Alle kledij die geshowd wordt, komt uit de Televestiaire en is achteraf ook te koop. "Wel aan het dubbele van de prijs als in de winkel, maar dat is nog goedkoop", weet Nancy Acx. "Ik word emotioneel als ik zie hoeveel warmte iedereen ons toedraagt."


De modeshow vindt plaats op 10 december om 14.30 uur in 't Muzenestje. Inkom- en steunkaarten kosten vijf euro en zijn te koop bij de organisatoren. Meer info op www.mensenhelpenmensenroeselare.be.