"Perfécte boxershorts, wij kunnen het weten"

BROERS STARTEN SAMEN MET MOEDER LABEL 'MATINVILLE'

Cataline en haar zonen Quentin en Amarin presenteren enkele boxershorts.
Joke Couvreur Cataline en haar zonen Quentin en Amarin presenteren enkele boxershorts.
Twee broers die samen met hun moeder een label voor boxershorts uit de grond stampen, het is niet alledaags. De eerste collectie van Quentin (21) en Amarin (19) Neuville en hun mama Cataline Alliet (48) is nu te koop. "Hoe we weten dat ze perfect op het lijf zitten? Zelf gepast natuurlijk", lachen de broers.

"De perfecte losse boxershort is niet zo makkelijk te vinden", steekt Cataline van wal. "Op dit moment zijn smalle herenbroeken de trend, en die vragen smallere boxershorts." En dus stampte Cataline samen met haar zonen Quentin en Amarin een boxershortlabel uit de grond: 'Matinville'. "Eerst hebben we naar een gat in de markt gezocht, en uiteindelijk zijn we bij boxershorts beland. Het is een leuk product dat niet extreem trendgevoelig is." De 21-jarige Quentin studeert geneeskunde, de 19-jarige Amarin gaat voor handelsingenieur. Dat heeft weinig met mode te maken. Hoe komen ze erbij om samen met hun moeder een eigen label op te starten? "Dankzij Matinville kan ik nu toch ook even proeven van ondernemen", zegt Quentin. Ook Amarin leert heel wat bij dankzij het label. "Mijn opleiding is vooral theoretisch, dankzij Matinville kom ik ook in contact met de praktijk." Mama Cataline werkt op de financiële afdeling van Poco Loco. Ook voor haar ging er een nieuwe wereld open. "Ik heb al enorm veel bijgeleerd", knikt ze. "Over stoffen, patronen, over naaiateliers. We zijn ondertussen al bijna een jaar bezig, het was heel vaak een echte zoektocht. Soms had ik zelfs zin om er de brui aan te geven."

De losse boxershorts van Matinville.
Joke Couvreur De losse boxershorts van Matinville.

Patroon vinden

Op dit moment worden de boxershorts van Matinville ethisch verantwoord geproduceerd in Portugal. Er zijn zes modellen op de markt, met diverse prints en in verschillende kleurencombinaties. Eén exemplaar kost 26 euro. "Het moeilijkste was het perfecte patroon vinden", zegt Quentin. "We wilden een losse, maar toch smalle boxershort met een binnenbroekje. Amarin en ik hebben de modellen zelf gepast om aan te voelen of alles perfect zat. Nu hebben we een goeie basis en kunnen we eindelijk spelen met combinaties kleuren en stoffen." En het harde werk loont. "De verkoop gaat goed", vertelt Amarin. "Het is onze ambitie dat straks alle Leuvense studenten onze boxershorts dragen, en daarna alle Gentse, enzovoort." Het trio denkt intussen al na over de volgende collectie. "We willen de prints zelf uittekenen. Onze droom is een collectie nightwear inclusief t-shirts."


De naam Matinville verwijst naar de namen van Quentin en Amarin, maar ook naar de ochtend, het moment wanneer de boxershorts worden aangetrokken. De boxershorts zijn te koop via matinville.com. Wie twee exemplaren bestelt voor 10 december, krijgt die gratis aan huis geleverd.