Toon Aerts met vertrouwen naar volgende wedstrijden

Toon Aerts.
Photo News Toon Aerts.
Onze Europese kampioen veldrijden Toon Aerts heeft zondag in de DVV verzekering cross in Ronse getoond dat hij opnieuw over zijn goede benen beschikt. De renner van het Telenet-Fidea Lions Team reed een kei van een wedstrijd en legde uiteindelijk beslag op een knappe vijfde plaats.

Veldrijden

"Tijdens de opwarming voelde ik al meteen dat ik over goede benen benen beschikte", zegt Kempenaar Toon Aerts. "Ik stond deze keer op de tweede startrij. Na de zware regennacht lag de omloop er nog vettig en zeer verraderlijk bij. Ik nam een behoorlijke start en dook rond twaalfde positie het veld in. Ik schoof daarna rustig op en deelde mijn wedstrijd goed in. Ik wist bij voorbaat dat dit een wedstrijd zou worden zonder recuperatiemogelijkheden. Bij het ingaan van de tweede ronde zat ik in het spoor van Nederlands kampioen Mathieu van der Poel en wereldkampioen Wout Van Aert. Ik ben zelfs enkele keren in de aanval gegaan, maar zonder succes. Daarna reed ik zelfs een tijdje voorop met van der Poel en Van Aert, maar de achtervolgers lieten niet begaan en pikten hun wagonnetje opnieuw aan. Even later gingen van der Poel, Van Aert en mijn ploegmakker Lars van der Haar in de aanval. Vanaf dat ogenblik heb ik me in het spoor genesteld van Kevin Pauwels en Michael Vanthourenhout. Intussen was van der Haar in de aanval gegaan. Ik kwam even later in het gezelschap weer aansluiten bij van der Poel en Van Aert. In de spurt moest ik de duimen leggen, maar al bij al was ik zeer tevreden met mijn vijfde plaats. Deze wedstrijd geeft me vertrouwen voor wat komen moet. Ik zal er zondag in de tweede manche van de Telenet-Superprestige cross in het Limburgse Zonhoven dan ook alles aan doen om een knap resultaat neer te zetten."


Toons jongere broer Thijs Aerts reed daags voordien in de Berecross in Meulebeke eveneens een meer dan behoorlijke wedstrijd. "Ik mag zeker niet klagen over de conditie", vervolgt Thijs Aerts. "Ik reed in Meulebeke bijna een hele wedstrijd in de top twintig. Jammer genoeg kwam ik op een cruciaal ogenblik ten val en verloor daardoor heel wat tijd. Ik panikeerde echter niet en begon opnieuw op te schuiven. Daarna kreeg ik opnieuw af te rekenen met pech. Ik brak mijn zadel, zodat er niet meer inzat dan een 23ste plaats. Ik zal dan ook trachten om in de volgende wedstrijden sportieve revanche te nemen", aldus Thijs Aerts. (JWD)