Café Den Booze uit de bol voor kampioen Aerts

Honderden veldritsupporters zakken af naar Rijkevorsel voor lange feestnacht

Thijs Aerts, Toon Aerts en Aaron Dockx op het podium in hun thuishaven Rijkevorsel.
Photo News Thijs Aerts, Toon Aerts en Aaron Dockx op het podium in hun thuishaven Rijkevorsel.
In de Kempen kennen ze wat van feesten en zeker als het te maken heeft met kampioenen in het veldrijden. Café Den Booze werd overrompeld door honderden uitzinnige veldritsupporters. De sfeer zat er meteen in en toen dé kampioen Toon Aerts de zaak binnenkwam, was het hek helemaal van de dam. En toen werden de vaten aangesloten voor één lange feestnacht.

Het was stampvol zondagavond in café Den Booze, maar niemand die zich daar druk in maakte. Het was immers feest. Een echt Kempens volksfeest voor Belgisch kampioen Toon Aerts, zijn broer Thijs en Aaron Dockx, die Belgisch kampioen werd bij de eerstejaarsnieuwelingen. Dockx werd zaterdag al kampioen en kwam ook even meevieren met zijn grote voorbeeld. “Het was genieten”, vertelt zijn mama Kathleen Verheijen die er ook bij was. “We zijn uiteraard enorm trots op hem.” Aaron zelf bleef er relatief nuchter onder. “Ik was favoriet natuurlijk, maar dan moet je het nog altijd wel waarmaken. Ik heb enorm genoten. De zondag heb ik vooral uitgeslapen en thuis wat gerust en wat leuke dingen gedaan. Natuurlijk feest ik even mee, maar we zullen het maar niet te laat maken. Maandag de school en zal ik weer vroeg uit de veren moeten (lacht).”

Toon Aerts glunderend op het podium.
Photo News Toon Aerts glunderend op het podium.

Kippenvel

Dirk Adriaensen van Wielervrienden William’s Place was samen met meer dan honderd andere supporters van de club met de bus naar Kruibeke getrokken.  “Het was een geweldige sfeer van in het begin”, lacht Dirk. “Toen Wout even weg reed, dachten we dat het gedaan was. Maar Toon bleef zichzelf en kwam terug en ineens reed hij weg. Een onbeschrijfelijk gevoel. Echt kippenvel. Dan hem zien glunderen op dat podium. Echt prachtig. Maar ook de ontvangst hier in Den Booze was meer dan geweldig. Ik vrees dat het een korte nacht zal worden en gelukkig hebben we maandag verlof genomen.” Ook Sjoerd Hakkens was meegereden naar Kruibeke om de broers Aerts naar de overwinning te schreeuwen. “Toen Wout weg was, gingen we even naar het toilet en drinken halen. We dachten toch dat het over en out was. Toen we terug op onze plaats kwamen, bleek Toon plots twintig seconden voor te hangen. Dat gaf echt een onbeschrijfelijk gevoel. Natuurlijk hadden we dit gehoopt, maar dat was voor ons hét sein om helemaal los te gaan. 

Den Booze werd overrompeld.
Toon Verheijen Den Booze werd overrompeld.

Vaten

Twee vaten van Toon en Thijs Aerts, nog eentje van de sponsor en ook Aaron Dockx zelf trakteerde er nog eentje. Dan kon uiteraard de gemeente zelf ook niet achterblijven en dus trakteerden burgemeester Dorien Cuylaerts, schepen Bob van den Eijnden en sportschepen Nathalie Stoffels ook maar twee vaten. “We zijn echt enorm fier. Twee kampioenen in één weekend. Het kan voor ons klein dorpje niet op. We zullen ze later zeker nog op de gepaste manier huldigen.” Waarop het feestgedruis losbarstte en er voor de Wielervrienden William’s Place ook goed nieuws was. Na een tijd zonder echt supporterscafé gezeten te hebben, gaat hun stamkroeg op 25 januari opnieuw open met een nieuw jong koppel als uitbaters. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.