Politie dwaalt vier uur lang door mergelgrotten, maar vindt geen indringers

Een archieffoto van een grottendeskundige in een mergelgroeve in Kanne.
Foto Dalemans Een archieffoto van een grottendeskundige in een mergelgroeve in Kanne.
De politie heeft het voorbije weekend voor het eerst samen met Nederlandse collega’s een controle gehouden aan de mergelgroeven in Riemst. De agenten dwaalden vier uur lang door de gangen, maar vonden geen indringers.

De controles gebeurden in vier mergelgroeven in Kanne en Maastricht. Het ging om de groeven aan de Muizenberg, de Kasteelgroeve, op Caestaert en Ternaaie. Aan de controles namen twaalf personen deel. De gemengde ploeg bestond uit zeven politie-inspecteurs van de politiezone Bilzen, Hoeselt en Riemst (BiHoRi) en één agent van de politie van Maastricht. Zij kregen bijstand van twee personen van de zogenaamde groen brigade van Maastricht. Ook grottenlopers van de gemeente waren aanwezig. De ploeg trok vier uur lang door de gangen, maar vond geen indringers. “We gaan de gemengde controles nu op regelmatige basis houden”, belooft burgemeester Mark Vos (CD&V).
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.