Gemeente wil Jaap van Rennes postuum ereburger maken

Jaap van Rennes overleed vorige maand op 84-jarige leeftijd.
Wijnkasteel Jaap van Rennes overleed vorige maand op 84-jarige leeftijd.
Jan Peumans, voorzitter van het Vlaams Parlement en gemeenteraadslid voor de N-VA, stelde op de raadszitting van maandag voor om Jaap van Rennes postuum voor te dragen als ereburger van Riemst. Burgemeester Mark Vos van CD&V reageerde hierop positief. “We gaan de procedure opstarten. Hij heeft Riemst op de kaart gezet met z’n wijnkasteel.”

Volgens Peumans was Jaap van Rennes, die vorige maand op 84-jarige leeftijd is overleden, een levensgenieter en dé Limburgse wijnpionier. “Hij was een grote ambassadeur voor onze gemeente door het wijnkasteel van Genoelselderen uit te bouwen tot het grootste wijndomein van België. Voor onze gemeente is het wijnkasteel een grote toeristische trekpleister met jaarlijks meer dan 15.000 bezoekers”, zei hij. “Daarnaast zijn de wijnen ook zeer in trek in het buitenland waardoor onze gemeente internationaal bekendheid verwerft”, besloot Jan Peumans die z’n idee om Jaap ereburger van Riemst te maken voorstelde aan de familie van de wijnheer van Genoelselderen. Deze laatste was erkentelijk voor het voorstel.  
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.