Burgemeester vrijgesproken voor aanval losgebroken honden

Burgemeester Riemst Mark Vos
Borgerhoff Burgemeester Riemst Mark Vos
Het hof van beroep heeft burgemeester Mark Vos en het gemeentebestuur vrijgesproken in de zaak van de loslopende honden. Volgende maand is het vijf jaar geleden dat Yuki Lahaye (toen 11) op straat werd aangevallen door honden die bij een hondenfokker waren uitgebroken. Het meisje liep ernstige letsels op. De ouders van Yuki dienden klacht in tegen de broodfokker, de gemeente en de burgemeester.

Volgens de ouders zou de gemeente niet genoeg gedaan hebben om de aanval op Yuki te voorkomen. De zaak kwam voor de rechtbank van eerste aanleg, die de gemeente en de burgemeester niet verantwoordelijk achtte. Dat heeft het hof van beroep nu bevestigd. Het oordeelt dat de argumenten van de ouders ongegrond zijn. Riemst had op het moment van de feiten geen reden om verontrust te zijn over de uitbating van de hondenfokkerij.  Er waren geen eerdere incidenten met de honden bekend en het erf van de fokker was goed omheind. De gemeente had die omheining zelfs als voorwaarde opgelegd om de vergunning te verkrijgen. Alles wijst erop dat de honden die bewuste dag door onachtzaamheid van de fokker uitgebroken waren. “We zijn blij dat we zowel in eerste aanleg als in beroep vrijgesproken worden”, zegt burgemeester Mark Vos. “Het neemt niet weg dat we enorm betreuren wat er gebeurd is en dat we meeleven met Yuki en haar familie.”

Archieffoto: Yuki Lahaye werd in 2014 aangevallen door elf honden.
Facebook Archieffoto: Yuki Lahaye werd in 2014 aangevallen door elf honden.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • wilfrid haesen

    Je kunt ook niet iedereen van alles de schuld geven.erg wat er gebeurd is maar goed om lessen uit te trekken