Blond broertje voor Oudstrijder bier

Jürgen Bollen met het nieuwe biertje 'Oudstrijder' in Vroenhoven.
Karolien Coenen Jürgen Bollen met het nieuwe biertje 'Oudstrijder' in Vroenhoven.
Onder de brug van Vroenhoven liggen sinds kort twee biertjes te rijpen. De donkere Oudstrijder werd twee jaar geleden geboren en heeft nu ook een blond broertje gekregen.

"Mensen drinken nu liever een blond biertje", vertelt bezieler Jürgen Bollen. "De keuze om eerst een donker bier op de markt te brengen, was economisch gezien niet de slimste zet, maar onze vorige generaties kozen wel voor donker. Dat was ons uitgangspunt."


Het bier is een herdenking aan zij die hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid in de twee wereldoorlogen. "Daarom wordt het gebrouwen aan de voet van de IJzertoren in Ichtegem. Na vijf weken komt het naar Riemst om dan nog een drietal weken te gisten in de kelders onder de Brug van Vroenhoven, waar Wereldoorlog II startte." Het blonde Oudstrijder bier heeft een alcoholpercentage van 7, 2 procent en een zachte fruitige smaak. "Met een toets vanille en banaan."


Oudstrijder is te koop in verschillende drank- en horecazaken in ons land en Nederland. "We krijgen zelfs aanvragen uit Azië en Australië, maar daar zijn we nog niet aan toe. De volgende markt zal waarschijnlijk Frankrijk zijn. Al moeten we dan de naam aanpassen naar Vétéran, om de uitspraak wat makkelijker te maken", besluit Bollen. (ERS)