25 raadsleden en 5 schepenen leggen eed af in Riemst

Burgemeester Mark Vos stelt de nieuwe gemeenteraad voor met 25 raadsleden en 5 schepenen.
Karolien Coenen Burgemeester Mark Vos stelt de nieuwe gemeenteraad voor met 25 raadsleden en 5 schepenen.
In Riemst hebben de vijfentwintig raadsleden en vijf schepenen de eed afgelegd. “We hebben gekozen voor een mix tussen ervaren en jonge mandatarissen om de uitdagingen van vandaag en morgen aan te pakken”, legt burgemeester Mark Vos (CD&V) uit.

Het schepencollege start met dezelfde bestuursploeg die de voorbije zes jaar de gemeente heeft bestuurd. “Zo brengen we de continuïteit van de lopende projecten en dossiers tot een goed einde”, zegt Vos. De vijf schepenen zijn oud-gedienden Guy Kersten, Christian Bamps, Katja Onclin, Marina Pauly en Mathieu Eycken. “De vijf nemen ook de rol van mentor op zich om de jonge generatie klaar te stomen.” 

Voorzitterswissel

Vanaf 2022 zullen Peter Neven en Anja Slanger het schepencollege vervoegen. Ze komen in de plaats van Mathieu Eycken en Marina Pauly. Vanaf 2023 wordt Mieke Loyen schepen. Ze vervangt Guy Kersten. Uittredend schepen Bert Cilissen wordt vanaf nu tot 2021 voorzitter van de gemeenteraad. Daarna wordt hij opgevolgd door Davy Renkens.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.