Pools duo betrapt met 35 flessen whisky en hoop scheermesjes in auto

De twee Polen moesten zich verantwoorden voor meerdere winkeldiefstallen.
Kristof Baelus De twee Polen moesten zich verantwoorden voor meerdere winkeldiefstallen.
Lukasz N. en Krzysztof S., twee mannen van Poolse origine, hebben zich moeten verantwoorden voor meerdere winkeldiefstallen. De politiezone Kempen Noord Oost betrapte het duo tijdens een controle op 3 maart 2018 na verdacht rijgedrag.

In de wagen troffen de agenten een 35-tal flessen whisky aan, veel kledij en een grote lading scheermesjes. Ook vonden de agenten een zware magneet in de wagen, die vermoedelijk gebruikt werd om de alarmsystemen van de winkels te omzeilen. De politie vroeg de twee Polen om hen te volgen naar het politiebureau, onderweg zagen de agenten dat de passagier de magneet uit de wagen gooide. Die werd nadien door een voorbijganger gevonden.

Tijdens het verhoor ontweken de twee alle vragen en ontkenden ze ook maar iets te maken te hebben met de diefstallen.

Bij navraag in enkele winkels blijkt dat de gestolen goederen toebehoren aan onder andere Decathlon en aan de Aldi in Retie.

Beide daders blijven de feiten ook in de rechtbank ontkennen. “Ik heb niets te maken met een diefstal, we hebben de goederen aangekocht maar ik vraag nooit een rekening”, zegt Lukasz N.

“Het waren inkopen voor de feestdagen, vandaar de grote hoeveelheid. Ik weet niet meer hoeveel ik moest betalen, het is al een jaar geleden”, zei Krzysztof S. toen hij een verklaring moest geven over de grote hoeveelheid goederen in de wagen.

Het Openbaar Ministerie vordert een celstraf van één jaar en een geldboete.

Vonnis op 8 februari.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.