Luc Van Eynde vermoordde zijn echtgenote Carine Vangeel.
Volledig scherm
PREMIUM
Luc Van Eynde vermoordde zijn echtgenote Carine Vangeel. © Photonews/RV

RECONSTRUCTIE. Luc (53) zet zelfmoord van echtgenote in scène: moordenaar gaat vrijuit maar wordt jaren later toch ontmaskerd

WesterloEen financiële ramp dreigde voor Luc Van Eynde (53) uit Westerlo. Zijn echtgenote wilde scheiden en hij had nog schulden uit het verleden. De man bedacht een oplossing: Carine Vangeel (46) vermoorden en het op zelfmoord laten lijken. Haar afscheidsbrief typte hij zelf.

 1. Brusselse Nachtraad wil Fuse laten erkennen als immaterieel erfgoed: “Willen vermijden dat heel de sector stilvalt door klachten”
  Brussel

  Brusselse Nachtraad wil Fuse laten erkennen als immateri­eel erfgoed: “Willen vermijden dat heel de sector stilvalt door klachten”

  8 februari houdt de Brusselse Nachtraad een tweede werkgroep met verschillende instanties rond de toekomst van de Fuse. Een van de voorstellen is de erkenning als immaterieel erfgoed. Zo hoopt men de sluiting van de nachtclub te voorkomen na een klacht van een buur. “Er is een nieuw en duidelijk juridisch kader nodig dat de rechten van de buurt en de club met elkaar kan verzoenen.”
 2. Nachtclub Fuse mag twee dagen per week terug openen, maar wel onder voorwaarden: “Dit is geen overwinning, maar een wake-upcall”
  PREMIUM
  Brussel

  Nachtclub Fuse mag twee dagen per week terug openen, maar wel onder voorwaar­den: “Dit is geen overwin­ning, maar een wa­ke-up­call”

  Leefmilieu Brussel heeft beslist dat de Fuse haar deuren opnieuw mag openen, en dat twee dagen per week. Dat bevestigt woordvoerster Pascale Hourman. Aan de heropening zijn wel enkele voorwaarden verbonden. Zo moet de club binnen de twee jaar verhuizen, of betere geluidsisolatie plaatsen. “We zullen proberen ons aan de richtlijnen te houden, maar vrezen alsnog te moeten sluiten”, reageert de leiding van de Fuse via sociale media.