Politie valt binnen in 2 huizen en neemt bewoonster mee

Deze woning aan Klein-Goorbleek is verzegeld.
RV Deze woning aan Klein-Goorbleek is verzegeld.
De politie is gisteren twee woningen binnengevallen in Poppel. Het gaat om de woning van J.B. aan Klein-Goorbleek en het huis van diens dochter een eindje verderop aan Schatrijt. Beide woningen zijn na afloop verzegeld. De inval zou deel uitmaken van een buitenlands onderzoek.

Een grote politiemacht reed gisterochtend rond 6 uur de straat Klein-Goorbleek in Poppel binnen. "Het ging zowel om Belgische als Nederlandse politiewagens, en een aantal anonieme voertuigen. De hele straat stond vol", vertelt een buurtbewoner. "De poort van J.B. was op slot. Agenten zijn daarom over een muurtje geklommen."


Bewoner J.B. was volgens buurtbewoners niet thuis op het moment van de inval. Zijn vrouw C. wel. De politie heeft haar meegenomen. "Medewerkers van Veeweyde zijn twee honden van het gezin komen ophalen. De woning is verzegeld. We hebben de politie met schoppen zien graven in de tuin", klinkt het nog in de buurt.


Verscheidene dozen zijn uit de woning naar buiten gedragen en in een bestelwagen geladen. Ook de Mini Cooper van het gezin is in beslag genomen. "Eén straat verder, aan Schatrijt, woont de dochter van J.B. Ook die woning is verzegeld. Daar is een Mercedes in beslag genomen. Twee weken geleden viel het ons op dat er regelmatig politie door de straat reed. Mogelijk is er een verband."


Politie en parket wilden gisteren geen commentaar kwijt over de reden van de inval. Het politieoptreden zou deel uitmaken van een buitenlands onderzoek. (JVN)