Pa (55), ma (55) èn dochter (27) in cel

FAMILIE VERDACHT VAN TIENTALLEN INBRAKEN IN WONINGEN

Het huis van Johan B. en C.G. aan Klein-Goorbleek.
Foto RV Het huis van Johan B. en C.G. aan Klein-Goorbleek.
De huiszoekingen die woensdag zijn uitgevoerd aan Klein-Goorbleek en Schatrijt in Poppel passen in een grootschalig onderzoek naar een reeks van tientallen woninginbraken. Niet alleen bewoner Johan B. (55) is aangehouden, maar ook zijn echtgenote C.G. (55) en dochter S.B. (27).

De buurtbewoners van Johan B. uit Poppel kunnen maar moeilijk geloven wat er woensdagochtend in hun wijk gebeurd is. Zowel de woning van Johan B. en zijn echtgenote C. aan de Klein-Goorbleek als de woning van hun dochter S. aan Schatrijt heeft de politie ondersteboven gehaald en verzegeld. Zowel vader, moeder als dochter zijn aangehouden.


De arrestaties en de huiszoekingen zijn verricht in het kader van een grootschalig Nederlands onderzoek. De 55-jarige Johan B. wordt naast witwassen vooral verdacht van een lange reeks inbraken. Zijn vrouw en dochter worden verdacht van mededaderschap of minstens medeplichtigheid aan de inbraken. "Het exacte aantal woninginbraken waarbij zij betrokken waren, is momenteel nog niet geheel duidelijk, maar vermoedelijk gaat het om tientallen feiten", vertelt een woordvoerder van de politie in Eindhoven.

De woning van dochter S.B. aan Schatrijt.
Foto RV De woning van dochter S.B. aan Schatrijt.

Begrafenis vader

Buurtbewoners reageren verbaasd op het nieuws. Zeker de arrestaties van de echtgenote en dochter van Johan B. hadden ze niet verwacht. "Johan is al eerder in aanraking gekomen met het gerecht. Hij heeft een tijd in de gevangenis gezeten voor een zware vechtpartij", vertelt een buurtbewoner. "Hij heeft nog altijd een celstraf openstaan in Nederland. Zes weken voor het einde van zijn straf is zijn vader begraven. Hij mocht daarvoor de gevangenis verlaten, maar is nadien niet meer teruggekeerd naar de cel. Zijn echtgenote had er nochtans op aangedrongen, zodat het achter de rug zou zijn. Maar hij wilde absoluut niet terug naar de cel."

Juwelenhandel

Johan en zijn gezin staan in de buurt gekend als hulpvaardige en correcte mensen. Johan helpt in de buurt regelmatig een handje met tuinieren. Zijn vrouw C. baatte vroeger een juwelenwinkel uit in de Molenstraat in Baarle-Hertog. Ze ruilde de winkel intussen in voor een webshop in juwelen. "We kunnen dit echt niet vatten. We dachten dat Johan zich alleen bezig hield met het opkopen van faillissementen", vervolgt een buurtbewoner.


Bij de huiszoekingen is woensdag een grote politiemacht ingezet. Na de huiszoekingen zijn de woningen verzegeld en onder meer een Mercedes en een Mini Cooper zijn in beslag genomen.

Waalwijk

Naast het gezin uit Poppel zijn woensdag ook een 58-jarige man en een 64-jarige vrouw uit het Nederlandse Waalwijk opgepakt. Zij worden onder meer verdacht van heling van de buit. "Een rechercheteam kwam de vijf op het spoor nadat medewerkers van de forensische opsporing bij een aantal inbraken telkens dezelfde werkwijze van de dader(s) tegenkwam", besluit de politie in Eindhoven.