Minderjarige (17) uit Weelde opgepakt voor overval op snackbar in Tilburg

Photo News
Een 17-jarige jongen uit Weelde (Ravels) is door de politie in Nederland opgepakt. Hij wordt verdacht van een gewapende overval op een snackbar in Tilburg. Zijn twee kompanen konden ontkomen.

De gewapende overval deed zich vrijdagavond rond 19 uur voor in snackbar De Smulhoek in de Leenherenstraat in Tilburg. Een paar minuten later kreeg de politie in Tilburg verscheidene telefoontjes. “Drie daders waren gevlucht, maar één van hen zou door omstanders aangehouden zijn”, vertelt een woordvoerder van de politie in Tilburg. “Verschillenden surveillance-eenheden werden naar de snackbar gestuurd. In de omgeving troffen ze enkele buurtbewoners aan die een verdachte tegen hadden gehouden.”

Tijdens het verdere onderzoek werd duidelijk dat de overvallers amateuristisch te werk gingen. Ze konden geen buit maken. “Drie jongens met bivakmutsen en een mes waren de cafetaria binnen gekomen en hadden geroepen dat het een overval was. Het personeel liet zich echter niet onbetuigd en maakte veel herrie. Het drietal sloeg op de vlucht”, schetst de politiewoordvoerder de overval. “Enkele klanten en anderen achtervolgden het groepje en zo kon één van de verdachten aangehouden worden. Een zoektocht naar de andere twee verdachten leverde niets op, maar de recherche heeft er vertrouwen in dat hun identiteit snel achterhaald wordt.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.