De Sleutel organiseert 25ste Knoeselloop

Gemeentelijke basisschool De Sleutel uit Broechem organiseert nu zaterdag voor de 25ste keer jogging De Knoeselloop. Met de opbrengst van het evenement wil de school een 'stille ruimte' inrichten op de speelplaats.


De Knoeselloop groeide in de loop der jaren uit tot een begrip in Broechem en omstreken. "Het was Hugo Blockx zaliger die als toenmalig voorzitter van ons oudercomité De Knoeselloop bedacht", herinnert schooldirectrice Marleen Van Olmen zich. "Mettertijd groeide de jogging uit tot een groot evenement waaraan telkens ongeveer vijfhonderd lopers deelnemen. Voor onze school is het de belangrijkste bron van inkomsten."


Vorig jaar werd een deel van de opbrengst afgestaan aan Think Pink, nadat één van de leerkrachten werd getroffen door borstkanker. Deze keer zal de winst worden gebruikt om een 'stille ruimte' in te richten op de speelplaats. "Eind vorig schooljaar ontruimden we een voormalig berghok, zodat kinderen die erg gevoelig zijn aan externe prikkels daar de rust kunnen opzoeken als ze er nood aan hebben", legt Marleen Van Olmen uit. "Maar momenteel is het nog een kaal lokaal. Dat willen we graag wat gezelliger inrichten."


De Knoeselloop is een wedstijd voor jong en oud en wordt opgesplitst in verschillende afstanden. Elke jeugdige loper krijgt een medaille en een zakje met gadgets. De eerste reeksen starten om 13 uur. Inschrijven kan ter plaatse. Meer info op http://knoeselloop.glsdesleutel.be/. (KDC)