Koen Van den Heuvel ook in fusiegemeente lijsttrekker CD&V

Burgemeester Van Den Heuvel van Puurs (vooraan) en zijn collega Peter Van Hoeymissen van Sint-Amands.
Foto Legreve Burgemeester Van Den Heuvel van Puurs (vooraan) en zijn collega Peter Van Hoeymissen van Sint-Amands.
Huidig burgemeester van Puurs Koen Van den Heuvel wordt voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 de lijsttrekker voor CD&V Puurs-Sint-Amands. Ook burgemeester van Sint-Amands Peter Van Hoeymissen blijft politiek actief. "Koen mag beslissen wat voor mij de beste plaats is."

De inwoners van Puurs en Sint-Amands kiezen op 14 oktober 2018 één gemeenteraad voor de nieuwe fusiegemeente Puurs-Sint-Amands. "Er ligt veel werk op de plank en de verwachtingen bij onze inwoners liggen hoog. Volgens ons is Koen dé beste man om onze ploeg en onze 26.000 inwoners te leiden. Hij heeft de voorbije jaren - 25 jaar als schepen en burgemeester samen - al bewezen wat hij allemaal kan. Bovendien staat de Puurse economie aan de top van de regio, en heeft Koen een uitgebreid netwerk op alle niveaus", zegt Van Hoeymissen.


"Ik heb de voorbije maanden mijn eigen politieke toekomst op het spel gezet: als de fusie er niet zou komen, dan zou ik gestopt zijn met de politiek. Ik wou mijn eigen gemeente immers niet financieel ten onder zien gaan. De toekomst ziet er nu helemaal anders uit, dus ik hou mij nu ter beschikking van onze lijsttrekker. Koen en ik werken goed samen, het onderlinge vertrouwen is groot, en ik ben ervan overtuigd dat hij het beste voorheeft met de inwoners van Sint-Amands. Wie welke plaats zal krijgen op onze gemeenschappelijke lijst is nog niet duidelijk. Het wordt een hele oefening om van 44 naar 29 zitjes te gaan én hierbij rekening te houden met de verschillende leefgemeenschappen, het evenwicht tussen jong en oud..."


De grootste uitdaging wordt volgens Van den Heuvel zelf "een gemeente op mensenmaat te blijven. Er ligt heel wat werk op de plank, waaronder de uitbouw van het openbaar vervoer", vindt hij. (EDT)