Erfgoed Puurs focust op "Het dagelijks leven tijdens WOI"

'Het dagelijks leven tijdens WOI', dat is het thema van de nieuwe expo van Erfgoed Puurs. "Exact 100 jaar geleden eindigde WOI. Onze leden doken in archieven, en we riepen ook de inwoners van Puurs op om ons te helpen met foto's en documenten die gelinkt zijn aan WOI. Het resultaat was een schat aan informatie, die we de komende weken in de verschillende deelgemeenten tonen", klinkt het.


"De expo geeft een gedetailleerd beeld van hoe het er in deze moeilijke periode in onze dorpen aan toeging, dankzij verslagen van gemeenteraden en schepencolleges, dagboekfragmenten, brieven, krantenartikels en foto's. We vertellen over het onderwijs, voeding, religie, het verenigingsleven, werk en vluchtelingen. Eindigen doen we met een huldebetoon aan onze gesneuvelden."


De expo is voor het eerst te zien tijdens Open Monumentendag in het Fort van Liezele, daarna trekt de expo naar de kerk van Puurs (15+16/09, de Kerk van Liezele (6+7/10), Breendonk (13+14/10), Fort Liezele (16/10-16/11) en Ruisbroek (24+15/11). (EDT)