Burgemeester veegt traantje weg

GEMEENTEPERSONEEL VIERT 20 JAAR SJERP VOOR VAN DEN HEUVEL

Koen Van den Heuvel heft samen met het gemeentepersoneel het glas.
David Legreve Koen Van den Heuvel heft samen met het gemeentepersoneel het glas.
In zijn agenda stond een belangrijke vergadering gepland, maar toen een blinddoek werd bovengehaald, besefte burgemeester van Puurs Koen Van den Heuvel (CD&V) dat er iets heel anders op til was. De duidelijk geëmotioneerde burgervader is donderdagmiddag door zijn personeel en schepencollege in de bloemetjes gezet voor zijn twintig jaar aan het hoofd van de gemeente.

Hij houdt maar al te graag alle touwtjes strak in handen, maar donderdagmiddag moest Van den Heuvel zich even laten leiden door zijn medewerkers. Die voerden hem geblinddoekt door zijn gemeente, richting Winterbar, waar de overige Puurse personeelsleden zich hadden verscholen. Toen de blinddoek afging, wreef de burgemeester zich onder luid applaus al een eerste keer in de ogen.

De burgemeester komt geblinddoekt binnen.
David Legreve De burgemeester komt geblinddoekt binnen.

Evenveel energie

"2017 was een feestjaar voor onze gemeente, en meteen dé kroon op jouw twintigjarig burgemeesterschap", sprak schepen Hilde Van der Poorten. "Je legde als 32-jarige de eed af als burgemeester, toen één van de jongsten van het land. Je haarkleur is in de loop der jaren wat gewijzigd, maar het energieniveau is gebleven. Je was en bent altijd het rekenwonder, de man met de langetermijnvisie, onderhandelingsvaardig en sociaal sterk. Nooit liet je een kans liggen om Puurs op de kaart te zetten. Ere wie ere toekomt: Koen, jij hebt van Puurs de gemeente gemaakt die ze nu is, en je hebt dat verdómd goed gedaan."


Vanuit zijn schepencollege kreeg Van den Heuvel daarop een tekening van Kamagurka cadeau. "We kochten dit werk meer dan een jaar geleden, toen er nog helemaal geen sprake was van een fusie met Sint-Amands. Na de voorbije maanden hebben we even getwijfeld: konden we dit geschenk nog wel gebruiken? We wagen het er toch op", klonk het geheimzinnig.

Eindelijk zien wat er aan de hand is.
David Legreve Eindelijk zien wat er aan de hand is.

Vriendin verstopt

Voor zijn volgende verrassing is Van den Heuvel naar buiten geleid. Daar liet schepen Ivo Van Damme een voertuig van de uitvoeringsdienst aanrukken, in de laadruimte zat -nippend van een glas champagne- Koens vriendin en burgemeester van Tienen Katrien Partyka verstopt. "Ik was tot vanmorgen niét op de hoogte van deze plannen, en ik heb snel een vergadering geannuleerd om hier toch bij te kunnen zijn", klonk het glunderend.


Het originele geschenk is gevolgd door een videoboodschap van collega-burgemeester Bart Somers (Open Vld), die Van den Heuvel 'niet enkel een collega, maar een goede vriend én een man naar mijn hart' noemde. Van zijn managementteam kreeg 'de man met de helikopterblik' tot slot een ballonvaart over zijn eigen gemeente cadeau.

David Legreve

Dankbaar

Uiteindelijk kreeg Van den Heuvel -duidelijk ontroerd door het hele gebeuren- zelf de microfoon te pakken. "Ik ben zo ongelooflijk dankbaar voor de voorbije twintig jaar, en vind het een hele eer dat ik al zo lang burgemeester van Puurs kon en mocht zijn. Dit was echter enkel mogelijk dankzij de steun en het harde werk van een fantastische ploeg. Laat ons dan ook samen drinken op de voorbije én hopelijk de komende twintig jaar." Waarop de burgervader grappend afsloot: "'t Is nu 12.50 uur, hoe lang loopt de middagpauze nog?"

Van den Heuvel veegt een traan weg.
David Legreve Van den Heuvel veegt een traan weg.
De tekening van Kamagurka voor Koen Van den Heuvel, een cadeau van het schepencollege. Volgens sommigen "drollig".
David Legreve De tekening van Kamagurka voor Koen Van den Heuvel, een cadeau van het schepencollege. Volgens sommigen "drollig".