Apothekeres verweert zich tegen overvaller

In het centrum van Kalfort heeft een onbekende man een apotheek overvallen. De apothekeres verweerde zich en raakte daarbij lichtgewond. De overvaller ging er uiteindelijk vandoor met een twintig euro aan buit.

Vlak voor sluitingstijd donderdag drong een gemaskerde man de apotheek in de Schipstraat binnen. Met bivakmuts en gewapend met een mes bedreigde hij meteen de aanwezige apothekeres. "Er ontstond een schermutseling waarbij het slachtoffer zich verweerde. De dame liep daarbij lichte verwondingen op", meldt de Mechelse afdeling van het Antwerpse parket.


De apothekeres moest niet afgevoerd worden naar het ziekenhuis, ze was wel aardig onder de indruk van de feiten. Ook gisteren nog. De apotheek kon gewoon openen maar de apothekeres was te aangedaan om haar verhaal te vertellen. Op het moment van de overval waren er geen klanten meer aanwezig. De gemaskerde dader vluchtte na de schermutseling de winkel buiten. "Er werd wel nog een buit gemaakt. De kassa moest geopend worden en net voor zijn vlucht, graaide de man nog wat geld mee", zei het parket nog. De dader is voorlopig nog steeds spoorloos.


De politie van Klein-Brabant werd ingelicht en die bracht op zijn beurt het parket op de hoogte. Die stuurde het labo ter plaatse voor verder onderzoek. Volgens politionele bronnen werd ook nog de speurhond van de federale politie naar Kalfort gestuurd. Hierop volgde een zoekactie in de buurt die zonder succes werd afgerond.


Volgens getuigen zou het mogelijk om een man met een Afrikaanse achtergrond gaan. Of er een link gelegd kan worden met overvallen in de rest van de regio is nog niet gekend en zal verder onderzocht worden. (TVDZM)