"Ik wil de waarheid te weten komen"

ROXANE (19) START ZOEKTOCHT NAAR VADER DIE SPOORLOOS VERDWEEN NA OVERLIJDEN VAN MOEDER

Roxane plaatste op Facebook een bericht in de hoop meer te weten te komen over haar vader.
Marc Aerts Roxane plaatste op Facebook een bericht in de hoop meer te weten te komen over haar vader.
De negentienjarige Roxane Mets uit Breendonk is op zoek naar haar vader. Toen ze zes maanden oud was verloor ze haar moeder, kort daarna verdween plotseling ook haar vader. "Nooit heb ik antwoorden gekregen, nu wil ik de waarheid te weten komen", klinkt het strijdlustig. Na een zoektocht op internet, verspreidde ze recent een foto van haar vader via Facebook in de hoop tips of informatie te verkrijgen.

"Ik ben er me van bewust dat het nog wel wat tijd in beslag zal nemen, maar het is de tijd waard. Ik wil niets liever dan mijn vader terug te vinden", vertelt Roxane. Vorige week plaatste ze een oude foto van haar vader, Uwe Bachmann, op Facebook. Zelf heeft ze hem nooit gekend. Kort nadat Gaby Mets, Roxane's moeder, overleed toen Roxane amper zes maanden oud was, verdween haar vader. Sindsdien heeft ze hem nooit meer gehoord of gezien. "En toen ik er iets over wou vragen aan familie, kreeg ik nooit een antwoord", gaat Roxane verder. Sinds haar acht jaar ging ze op allerlei mogelijke manieren op zoek naar antwoorden.

De oude foto die Roxane op Facebook plaatste.
Marc Aerts De oude foto die Roxane op Facebook plaatste.

Hopen op meer informatie

Veel aanwijzingen heeft de negentienjarige jammer genoeg niet. Heel uitzonderlijk kon ze af en toe iets over haar vader bemachtigen. "Zoals een overlijdensbrief van mijn moeder waarop de naam van mijn vader stond", aldus Roxane. "Later vond ik in de slaapkamer van mijn adoptie-ouders enkele foto's en nu zou hij ongeveer een zestig jaar oud moeten zijn. Naar horen zeggen, lijk ik heel erg op zowel mijn mama als mijn papa, maar veel meer informatie dan dit heb ik niet."


Het mysterie achter de plotse verdwijning van haar vader roept heel wat vragen op bij de negentienjarige uit Breendonk. "Er zijn foto's gevonden waarop hij me in zijn armen heeft, er zijn foto's waarop te zien is hoe hij me kusjes geeft. Ik kan niet geloven dat hij me zomaar heeft achtergelaten", zegt Roxane nog. "Ik wil antwoorden op mijn vragen, ik wil de waarheid over mijn verleden leren kennen." Via het bericht dat ze samen met de foto op de sociale media heeft verspreid, hoopt Roxane nu snel meer informatie te verkrijgen over haar vader. En hem misschien zelfs vinden. Het bericht verspreidt zich in ieder geval als een lopend vuurtje, het werd ondertussen al duizenden keren gedeeld en naar verluidt zelfs gelezen in het buitenland. "Ik hoop dat iemand hem kan herkennen of me met hem in contact kan brengen", aldus Roxane.

Strijdvaardig

De negentienjarige beseft dat haar zoektocht nog lang niet is afgelopen maar blijft wel strijdvaardig. Sinds het bericht op het internet geplaatst is, kwamen er al enkele tips en wat informatie binnen. Iemand raadde haar onder meer aan om haar in te schrijven voor het tv-programma 'Spoorloos' waarin op zoek gegaan wordt naar verloren familieleden. "Maar echt concrete tips heb ik nog niet gekregen", besluit Roxane. "Ik heb er echt alles voor over, en ik ben nog niet meteen geneigd om mijn zoektocht stop te zetten. Ik besef dat ik niet heel veel informatie heb, maar wie weet lukt het me wel."


Wie Roxane kan helpen met meer informatie over haar vader, kan met haar in contact komen via e-mail op: gabriellabachmann@outlook.com