VZW De Regenboog stopt na 20 jaar: “Thuisbasis wordt verkocht”

Het team van De Regenboog
rv Het team van De Regenboog
De vzw De Regenboog uit Putte houdt er begin maart mee op. De thuisbasis van de vzw langs de Leuvensebaan wordt verkocht en een zoektocht naar een nieuwe locatie ziet het bestuur niet zitten. De Regenboog gaf twintig jaar lang steun aan mensen die het moeilijk hadden.

“Het pand langs de Leuvensebaan hebben we twintig jaar lang gratis mogen gebruiken. De eigenaar wil het nu verkopen, en het bedrag schenken aan enkele goede doelen”, legt voorzitster van De Regenboog Alice Ceulemans uit. “Het nieuws kwam hard aan, maar we zijn helemaal niet boos op de eigenaar. Onze vzw groeide langs de Leuvensebaan uit tot wat hij nu is en daar zijn we hem dankbaar voor. De verkoop van het pand betekent wel het einde van De Regenboog. Op één vrijwilliger na zijn wij er allemaal in de 60, 70 en 80. Om dan nog opnieuw te beginnen is niet realistisch. Ook omdat een zoektocht naar een gratis pand niet evident is.”

De vzw zette zich in voor inwoners uit Putte, Bonheiden, Heist, Lier, Berlaar en Sint-Katelijne-Waver, Iedere week kwamen er zo’n 80 mensen die het minder goed hadden langs. “Wij verkochten kledingstukken en spullen, deden uitstappen, kwamen tussen bij dokters- en apotheekkosten en zorgden voor warme maaltijden. Hopelijk doet het OCMW van Putte, dat vorig jaar de voedselbedeling van ons overnam, nu een extra inspanning en komen al de mensen die op ons rekenden niet in de kou te staan.” De Regenboog verkoopt momenteel haar voorraad kledingstukken aan vaste bezoekers. Op 2 maart, tussen 10 en 17 uur, is er een openbare uitverkoop tegen spotprijzen. De middelen van de vzw worden weggeschonken aan andere goede doelen. “Ik wil iedereen van onze hechte ploeg bedanken voor hun inzet. We mogen fier zijn op wat we hebben verwezenlijkt”, besluit de voorzitster.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.