Grasheidenaar in provincieraad voor PVDA

Rudy Sohier
rv Rudy Sohier
De 62-jarige Rudy Sohier uit Grasheide (Putte) legt volgende week de eed af als nieuw provincieraadslid voor de partij PVDA. Rudy, een gewezen arbeider en vakbondsman, werd verkozen met bijna 7.000 voorkeurstemmen.

“Een grote verrassing. Het was mijn debuut op een provinciale lijst, dus ik wist niet goed wat te verwachten”, reageert Rudy. “Mijn stokpaardjes zijn veiligheid op het werk en een milieuvriendelijke mobiliteit. Maar ook de zelfbedieningspolitiek wil ik een halt toe troepen, denk maar aan de riante uittredingsvergoedingen. De afgeslankte provincies moeten van hun krappe budget 2,4 miljoen euro uitgeven aan overdreven uittredingsvergoedingen van enkele gedeputeerden. Het contrast met de werkende mensen kan niet groter zijn. Ik wil mij nooit zo ver verwijderen van mijn kiezers. Daarom zal ik de zitpenningen die ik ontvang voor het bijwonen van de vergaderingen afstaan aan het steunfonds van de PVDA.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.