Volgende editie Internationaal Gregoriaans Festival Watou van 8 tot 16 mei 2021

Michael Depestele
Het Internationaal Gregoriaans Festival Watou 2021 zal van 8 tot 16 mei plaatsvinden. 

Het Gregoriaans Festival vindt om de drie jaar plaats. In 2021 zal dat van 8 tot 16 mei zijn. “De financiële kant van het festival valt niet te onderschatten. De koren komen uit verschillende continenten en die moeten we naar hier zien te krijgen”, vertelt organisator Bernard Deheegher. Watou verwelkomde dit jaar 450 professionele stemmen uit 26 koren en uit vier continenten voor het Gregoriaans Festival. Het festival was ook te gast in negen partnersteden, waaronder twee nieuwe: Houtkerke en Grimbergen.

De meer dan honderd vrijwillige festivalmedewerkers werden onlangs in OC De Bollaard in Watou in de bloemetjes gezet. “De bezoekers uit vier continenten herkenden jullie aan de glimlach op jullie gezicht en aan het steeds klaar staan voor alle mogelijke service. Jullie stonden tien dagen paraat, sommigen van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Jullie dragen het festival met jullie handen en harten”, zei Deheegher. “Zonder hen zou het festival niet levensvatbaar zijn. Dit is het wonder van Watou.”

Het Internationaal Gregoriaans Festival van Watou heeft onlangs zijn meer dan 100 vrijwillige festivalmedewerkers in de bloemetjes gezet.
Michael Depestele Het Internationaal Gregoriaans Festival van Watou heeft onlangs zijn meer dan 100 vrijwillige festivalmedewerkers in de bloemetjes gezet.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.