Tim (9) wint tekenwedstrijd Lidl

SCHOOL KRIJGT EEN JAAR LANG GRATIS SNACKGROENTEN EN -FRUIT

Tim werd vrijdag in de bloemetjes gezet. Door zijn winnende tekening krijgt de school een jaar lang gratis snackgroenten en -fruit.
Bepublic Tim werd vrijdag in de bloemetjes gezet. Door zijn winnende tekening krijgt de school een jaar lang gratis snackgroenten en -fruit.
Tim Vanhove uit de basisschool Sint-Benedictus in Poperinge heeft een tekenwedstrijd van supermarktketen Lidl gewonnen. Zijn tekening zal verschijnen op de verpakking 'radijs snoepgroenten' in België.

In maart lanceerde supermarktketen Lidl een wedstrijd waarbij kinderen tot twaalf jaar een tekening konden insturen van hun favoriete groente. "Mijn zoon had een wedstrijd tussen de spam gevonden en ik had hem gezegd dat hij die mails niet mocht openen. Na een beetje zoeken vonden we de tekenwedstrijd van Lidl. Het was een regenachtige dag tijdens de paasvakantie, dus het leek wel iets leuks om te doen. Tim en zijn broer hebben allebei deelgenomen aan de wedstrijd", vertelt mama Petra Kiekens. "Ik had die week net radijsjes geproefd en ik vond dat wel lekker. Ik teken heel graag en koos om een radijs te tekenen. Het zag er leuk uit om een cartoon van te maken", zegt Tim (9). Hij zit in het vijfde leerjaar in VBS Sint Benedictus in Poperinge.


"Hij was heel enthousiast en hoopte dat hij zou winnen. Ik had hem gezegd dat hij er niet moest op rekenen en dat heel veel kinderen zouden deelnemen aan de wedstrijd", zegt Petra. Twee weken later kregen Tim en zijn mama het verrassende nieuws dat hij de tekenwedstrijd had gewonnen. "Ik had een heel gelukkige zoon in huis", lacht Petra. "Maar het werd heel lang wachten voor hem. Sinds eind april weten we dat Tim de wedstrijd heeft gewonnen, maar pas in september zou het bekendgemaakt worden. Het werd een heel lange vakantie."


In totaal werden er zes winnaars gekozen wiens tekening op de snackgroenteverpakking van Lidl over heel België komt te staan. Een heel jaar lang zal Tim zijn tekening te zien zijn op de snackgroenteverpakking van radijs snoepgroenten in België. "Toen we de snackradijsjes met zijn tekening in de Lidl zagen staan, glunderde hij. Het was een speciaal moment." Naast de radijs van Tim, komt er ook een tekening van een tomaat, een komkommer, paprika en een wortel. "Lidl wil graag meer kinderen groenten laten eten en dat kan door hen ook aan te zetten om als vieruurtje voor gezonde snoepgroentjes te kiezen, in plaats van een koek of een gesuikerd tussendoortje", zegt Isabelle Colbrandt, woordvoerster van Lidl België.

Een glunderende Tim met het potje snackradijsjes waar zijn tekening op staat.
L Bailliu Een glunderende Tim met het potje snackradijsjes waar zijn tekening op staat.

Zenuwachtig

De school van het kind met de winnende tekening krijgt een jaar lang gratis snackgroenten en -fruit. Op vrijdag werd de prijs uitgereikt in basisschool Sint-Benedictus in Poperinge. "Tim was heel zenuwachtig om naar school te gaan. De leerlingen zouden weten dat ze door zijn tekening een jaar lang gratis snackgroenten krijgen en dat vond hij best spannend", zegt mama Petra. "Het is een mooi cadeau dat hij zijn school kan geven en daar mag hij gerust trots op zijn. Ze hebben hem in het middelpunt van de belangstelling gezet en dat was heel fijn voor hem."