Roofvogelwandeling Sixtusboscomplexen

Joris Vergauwen
Op zondag 20 januari staat er in en rond de Sixtusboscomplexen en het Couthof een roofvogelwandeling op het programma.

Jaarlijks worden er in deze periode roofvogeltellingen georganiseerd in heel Vlaanderen. Natuurpunt Poperinge-Vleteren organiseert daarom op zondag 20 januari de roofvogelwandeling. “We wandelen in en rond de Sixtusboscomplexen op zoek naar jagende en rustende roofvogels zoals buizerds, sperwers en torenvalken. Mogelijk zien we ook een van de schaarsere soorten zoals de slechtvalk, blauwe kiekendief of havik. Doel van de telling is een vergelijking te kunnen maken met voorgaande jaren. Ook kan zo de winterpopulatie in onze regio van elke soort vastgesteld worden”, klinkt het. Een verrekijker is tijdens de wandeling een must en je kledij en schoeisel pas je best aan de weersomstandigheden aan.

Er wordt op 20 januari om 14 uur verzamelt aan de nieuwe parking nabij de Sixtusboscomplexen, hoek Leeuwerikstraat – Canadaweg in Poperinge. De wandeling is gratis voor de leden van Natuurpunt, niet-leden betalen 2 euro. Voor meer informatie kan je terecht bij Guido Quaghebeur via 057/33.79.78 of via www.natuurpunt-poperinge-vleteren.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.