Race naar de finish: kinderopvang Poperinge verhuist op 1 juli

"De medewerkers van de Technische Dienst voeren de aanpassingswerken uit om het gebouw volledig klaar te maken. De begeleiders van Hopsakee kijken enorm uit naar de verhuis”, zegt schepen Loes Vandromme (CD&V).
LBR "De medewerkers van de Technische Dienst voeren de aanpassingswerken uit om het gebouw volledig klaar te maken. De begeleiders van Hopsakee kijken enorm uit naar de verhuis”, zegt schepen Loes Vandromme (CD&V).
De Poperingse kinderopvang Hopsakee verhuist tegen 1 juli van het Rekhof naar de Veurnestraat 55. Momenteel zit daar nog de technische dienst van de gemeente. “De medewerkers van de technische dienst maken het gebouw klaar voor Hopsakee. De begeleiders kijken enorm uit naar de verhuis”, zegt schepen Loes Vandromme (CD&V).

Aan het verhaal van IBO Hopsakee in het voormalig schoolgebouw in het Rekhof komt een einde. Het gebouw is eigendom van het gemeenschapsonderwijs en er komt een nieuwe school. Na de zomer starten de werken met de sloop va het huidige gebouw, dus moest IBO Hopsakee op zoek naar een nieuwe locatie. We zochten en vonden een nieuw onderkomen in de huidige technische dienst in de Veurnestraat 55”, zegt schepen Loes Vandromme.

Zo moet Veurnestraat 55 er binnenkort uitzien voor IBO Hopsakee
Stad Poperinge Zo moet Veurnestraat 55 er binnenkort uitzien voor IBO Hopsakee

Ook technische dienst verhuist

“De technische dienst verhuist nog dit jaar naar het nieuwe stadsdepot in de Ouderdomseweg. Die verhuis moest eigenlijk al achter de rug zijn. Door kleine scheurtjes in het beton van de liggers daar werd de verhuis even uitgesteld.” 

Een oplossing voor de problemen in het stadsdepot werd ondertussen uitgewerkt door de betrokken bouwfirma’s in samenspraak met de verzekeringsmaatschappijen. Er wordt een stalen korset rond de liggers aangebracht. Begin mei zouden die werken achter de rug moeten zijn. De bedoeling is om tegen de zomervakantie het volledige gebouw in gebruik te nemen. De dienst Omgeving verhuisde half april van de Veurnestraat 55 naar haar definitieve stek in het Sociaal Huis.

Meer plaatsen

De technische dienst ging twee weken geleden aan de slag met de aanpassingswerken in de Veurnestraat 55 om het gebouw klaar te maken voor IBO Hopsakee. “Ze voert die renovatie zelf uit. Er is tijdsdruk, maar ik heb er alle vertrouwen in. De mensen van de technische dienst hebben er zin in en leveren fantastisch werk. De begeleiders van IBO Hopsakee kwamen ook al een kijkje nemen en ze zien de verhuis helemaal zitten. Momenteel kunnen een 70-tal kinderen terecht bij IBO Hopsakee, na de verhuis zal dit meer zijn”, vertelt schepen Vandromme.

Stad Poperinge
Stad Poperinge
Stad Poperinge

“Naast de vernieuwing van een deel van het dak en een uitbreiding van het sanitair worden de lokalen opnieuw ingedeeld. In het aparte gebouwtje naast de straat komen de burelen voor de coördinator en haar medewerkers. In het gebouw zelf blijft het toegangssas behouden. Er komen ook aparte ruimtes voor kleuters, 1ste en 2de leerjaar, tieners, een huiswerkklas, keuken, eetruimte/atelier en sanitair. De huidige garage wordt een binnenspeelruimte. Achter het gebouw komen enkele kleine speeltoestellen en een zandbak.”

Stad Poperinge zorgt voor een aanbod aan activiteiten voor kinderen en jongeren tijdens de krokus-, paas-, zomer-, herst- en kerstvakantie onder de noemer ‘Popsjot’. 

Stad Poperinge
De toiletten voor de kinderen zijn al klaar.
Stad Poperinge De toiletten voor de kinderen zijn al klaar.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


Video