Personeel De Lovie fietst 20.901 kilometer

Fietsende werknemers van De Lovie, met vooraan winnaars Sabine Beyens, Carine Verhaeghe en Marleen Decaestecker.
Foto Michael Depestele Fietsende werknemers van De Lovie, met vooraan winnaars Sabine Beyens, Carine Verhaeghe en Marleen Decaestecker.
Het personeel van De Lovie, dat jongeren en volwassenen met een verstandelijke handicap ondersteunt, heeft 20.901,85 kilometer bij elkaar gefietst.

In juli en augustus namen 19 ploegen deel aan de zomerfietsactie van De Lovie, in navolging van het project 'duurzaam naar het werk'. Personeelsgroepen konden zich inschrijven om te strijden voor de meest gereden kilometers en het grootste gemiddelde per personeelslid. De totale gefietste afstand van 20.901,85 kilometer is de helft van de omtrek van de aarde, tweemaal de omtrek van de maan, en bijna zesmaal de totale afstand van de Tour de France 2017. Door deze duurzame kilometers werd 2,76 ton CO2 bespaard. 5.374 kilometer werd gefietst door de huishoudelijke dienst. Het Proveniershuis legde 2.286 kilometer af, gevolgd door De Maalderij met 2.128,75 kilometer. De winnaars van de gele trui waren de Winkels van De Lovie. Ze behaalden goud met een gemiddelde per deelnemer van 259,50 kilometer. De rode lantaarn was voor de technische dienst met een gemiddeld aantal kilometers van 32,17. (LBR)