Opnieuw taxicheques beschikbaar

Poperinge verkoopt sinds september vorig jaar taxicheques voor jongeren. Dankzij de cheques krijgt wie tussen 16 en 25 jaar is, korting bij enkele taxibedrijven uit de streek.

Het initiatief moet jongeren aansporen om de taxi te nemen, zodat ze veilig thuisraken na een nachtje stappen. Sinds 1 september zijn er nieuwe beschikbaar. Poperinge heeft vorig jaar 2.000 euro gesubsidieerd voor 100 pakketten, goed voor 600 cheques. "De taxicheques waren echt een groot succes in Poperinge, daarom werd er ook voor gekozen om ze ook dit jaar aan te bieden. Er moesten zelfs taxicheques worden bijgedrukt om de vraag te kunnen bijhouden", klinkt het bij de Poperingse jeugddienst. Voor 10 euro heb je 6 taxicheques en ze kunnen op elke weekenddag, in elke vakantieperiode en op feestdagen gebruikt worden tussen 20 uur en 7 uur.


Voor de jongeren is er geen limiet op het aantal pakketten dat ze kunnen aankopen. De taxicheques zijn geldig tot 1 september 2019 en zijn beschikbaar op de Poperingse jeugddienst, Komstraat 30. (LBR)