Man die brand stichtte in flat van zijn vader, blijft aangehouden

De schade in het dakappartement van Werner T. is enorm.
Hans Verbeke De schade in het dakappartement van Werner T. is enorm.
De raadkamer van Ieper heeft dinsdag de aanhouding verlengd van Dwayne T., een 24-jarige man uit Poperinge die vorige vrijdag het dakappartement van zijn vader in brand stak. Over het motief van de man is niets gekend.

T. stond vrijdagnamiddag plots op het terras van zijn onderburen in de Professor Dewulfstraat. Hij verklaarde aan de verbaasde bewoner, die ongerust was omdat het brandalarm loeide, dat hij één verdieping hoger net brand had gesticht. Een reden gaf de man niet op. Hij vluchtte van de brand door over de reling van het terras te kruipen en zich te laten zakken. De man probeerde te ontkomen maar op dat moment arriveerde de politie. Die kon Dwayne T. ter plaatse arresteren. De man woont officieel niet op het adres van zijn vader, die uit werken was op het moment van de brandstichting, maar verblijft er wel nu en dan. De flat van Werner T. werd helemaal verwoest, bij de onderburen was er waterschade. Dwayne T. verscheen voor de raadkamer en moet nu een maand langer in de cel blijven.

Een hoop spullen uit het vernielde appartement belandden op straat.
Hans Verbeke Een hoop spullen uit het vernielde appartement belandden op straat.
Een expert zocht in de vernielde flat naar de oorzaak van de brand.
Hans Verbeke Een expert zocht in de vernielde flat naar de oorzaak van de brand.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.