Ieperstraat krijgt 38 extra flats en 4 nieuwe winkels

4 PANDEN ONDER DE SLOOPHAMER

Architect Johan Debrabander, Geert Pyck van ERA en Jimte Mylle van Hyboma bij de vier panden die gesloopt zullen worden.
Michael Depestele Architect Johan Debrabander, Geert Pyck van ERA en Jimte Mylle van Hyboma bij de vier panden die gesloopt zullen worden.
In de Ieperstraat in Poperinge wil Hyboma 38 flats en 4 winkelruimtes bouwen. Daarvoor verdwijnen 4 panden. Er komt ook een wandelverbinding van de nieuwe Vroonhofsite naar de Ieperstraat. "Het is een aantrekkelijk project in hartje Poperinge", stelt Jimte Mylle van projectontwikkelaar Hyboma.

Met de plannen van Hyboma rijst in Poperinge bij sommigen de vraag: 'Alweer nieuwe appartementen?'. Maar burgemeester Christof Dejaegher (CD&V) countert dit. "We zitten niet eens aan het Vlaamse gemiddelde wat appartementen in het centrum betreft", zegt hij. Dat beaamt ook Johan Debrabander van architectenbureau Debrabander uit Kortrijk. "Poperinge heeft heel lang niet veel appartementen gezet en nu zijn ze bezig met een inhaalbeweging. In de naburige steden is het gemiddeld aantal appartementen in vergelijking met woongelegenheden veel hoger", aldus architect Debrabander.


De bestaande panden met huisnummers 23 - 29 in de Ieperstraat worden gesloopt. Het gaat om de huidige winkel Obelisk Fashion, de voormalige kledingzaak Jannemie, een vroegere bureauruimte en het vroegere kantoor Argenta.

De nieuwbouw in de Ieperstraat, met 38 appartementen en 4 winkelruimtes.
Johan Debrabander De nieuwbouw in de Ieperstraat, met 38 appartementen en 4 winkelruimtes.

Muziekacademie

Behalve 38 appartementen komen in de Ieperstraat drie nieuwe winkelruimtes, waarvan er twee extra etalages zullen hebben aan de nieuwe wandeldoorgang. De vierde winkel staat gepland aan de kant van het Vroonhof. "Het zou leuk zijn als er winkels komen met een nieuw fris aanbod", zegt Geert Pyck, vastgoedmakelaar van ERA.


De wandelverbinding is enkel bedoeld voor voetgangers en fietsers. Op de vlakbijgelegen nieuwe Vroonhofsite komen de muziekacademie, een school en een kinderopvang. "Het is de bedoeling om daar alles te centraliseren wat de jeugd betreft. Er zal ook een grote parking aangelegd worden. Iemand die komt winkelen in Poperinge, zal op die parking kunnen parkeren en zal via de verbinding kunnen wandelen naar de Ieperstraat om er te shoppen", aldus Geert Pyck.

Penthouses

In de appartementen, met één, twee of drie slaapkamers, zullen zowel gezinnen als ouderen terecht kunnen. "Er komen ook penthouses van 120 à 150 vierkante meter met uitzicht op de nieuwe Vroonhofsite. Er is voor elk wat wils", aldus architect Johan Debrabander. "De kostprijzen kennen we nog niet, maar ze zullen zeker en vast marktconform zijn", vult Geert Pyck aan. De realisatie van het project, waarvoor eerst nog de vergunning binnen moet zijn, zal ongeveer twee jaar in beslag nemen.