Bier Butlers serveren in primeur Flanders Poppies

De brouwers met hun biertje.
Laurie Bailliu De brouwers met hun biertje.
Bier Butlers schenken in primeur hun bevrijdingsbier 'Flanders Poppies' tijdens Bierfestival Poperinge. Het nieuwe bier heeft de klaproos als ingrediënt.

Het Bierfestival Poperinge krijgt de West-Vlaamse primeur om het nieuwe bier 'Flanders Poppies' (7% Vol.) te proeven. De Bier Butlers zijn de brouwers van het nieuwe bier en brouwden ook Ardoois Blond en Witte Pater. Het "Flanders Poppies" bier zal op het Poperingse Bierfestival door hen geschonken worden. "Het is een rood bier met, als enige bier ter wereld, de klaproos als ingrediënt", zegt Kris Devoldere van Bier Butlers. "Het bier zien we als 'bevrijdingsbier', omdat we het positieve van de oorlog willen herdenken, namelijk de bevrijding. Het symbool van de WOI, de Vlaamse Poppies of klaprozen hebben we gebruikt als ingrediënt. Het rode bier heeft een verrassend aroma en een eerder complex smaakpallet. Het werd al omschreven als bloedrood met een prachtige zachte, romige, witte schuimlaag en vlot parelend. Een zachte florale smaak met een aangename en matige bitterheid."


Het ganse weekend van het Poperings Bierfestival kan 'Flanders Poppies' in primeur geproefd worden bij Bier Butlers. "Poperinge, als Belgische hoppestad bij uitstek en zijn prachtig bierfestival, biedt een uitstekende gelegenheid om deze primeur aan te bieden tijdens het weekend van 27 en 28 oktober."


(CMW/LBR

Het biertje Poppies.
Foto Bailliu Het biertje Poppies.