Baba Yega maakt opnames op parking AD Delhaize Poperinge

De leden van Baba Yega verschenen in een blitse outfit en lieten zich niet één keer betrappen zonder masker.
Instagram Baba Yega De leden van Baba Yega verschenen in een blitse outfit en lieten zich niet één keer betrappen zonder masker.
De dansers van Baba Yega maken een film. Het nieuws werd eind september bekendgemaakt. Baba Yega won vorig jaar de talentenjacht Belgium's Got Talent. De eerste opnames voor hun langspeelfilm werden op de parking van AD Delhaize in Poperinge gemaakt.

Dat is te zien op het Instagramaccount van de act. Daar werden korte, tijdelijke filmpjes gepost van de dansers in AD Delhaize in Poperinge en op de parking."Het is plezant om te zien hoe een film wordt gemaakt", vertelt zaakvoerder Jurgen Masselus. "Hoe ze bij ons zijn terechtgekomen, is mij ook een raadsel, maar we hebben toegehapt. Dinsdagnacht werden buitenopnames gemaakt en vrijdagnacht staan binnenopnames op de agenda. Wij hebben er geen hinder van ondervonden. Ook in Heuvelland staan opnames gepland." In de film verdwijnt één van de Baba's en moeten zijn vrienden hem terugvinden. Ze moeten het daarbij opnemen tegen de kwaadaardige Cordelia Zen, die alle kinderen hun spontaniteit en levensvreugde probeert af te nemen.

Dinsdagnacht werden buitenopnames gemaakt voor de film van Baba Yega op de parking van AD Delhaize in Poperinge. Vrijdagnacht staan binnenopnames op de agenda.
Baba Yega Dinsdagnacht werden buitenopnames gemaakt voor de film van Baba Yega op de parking van AD Delhaize in Poperinge. Vrijdagnacht staan binnenopnames op de agenda.

Afgesloten ruimte

De identiteit van de dansers is een goed bewaard geheim en daar kan Jurgen over meespreken.


"Er is een aanspreekpunt bij Baba Yega, maar zelf vertellen ze niets. Ze vroegen ook een ruimte die volledig afgesloten was en daar had niemand toegang", aldus Jurgen. Naast Baba Yega zullen ook Barbara Sarafian, Joke Devynck, Marc Van Eeghem, Sam Lowyck en Tom Audenaert meespelen in de film. De film zal in het voorjaar van 2018 in de zalen komen.


(LBR)