‘Westhoek verbeeldt’ lanceert nieuwe website

Westhoek Verbeeldt
De website van de digitale erfgoedbank ‘Westhoek verbeeldt’ is opgefrist. “Met een nieuwe lay-out en stijl, die beter aangepast is aan het gebruik op mobiele toestellen”, klinkt het.

“Met de nieuwe website kunnen we nu nog beter inspelen op sociale media”, vertelt Simon Aneca van de cultuurdienst van Kortemark. “We lanceren een sociale mediacampagne die de vernieuwde website mee moet promoten.” De website doet een beroep op Roger. Roger is een fictieve reizende reporter die de afgelopen tachtig jaar de Westhoek heeft doorkruist. Hij ging op zoek naar sprekende gebeurtenissen en legde die vast met zijn fototoestel.

“Onder de titel ‘Roger was erbij’, zullen we enkele van deze beelden op Facebook zetten”, zeggen Shari Platteeuw van erfgoedcel CO7 en Dieter David van projectvereniging Achthoek. “Aan ieder beeld is een vraag gekoppeld. Wie het juiste antwoord kent, maakt kans op een draagtas van Roger. De antwoorden vind je bij de beschrijving van de beelden op de website.”

De missie van ‘Westhoek verbeeldt’ is oud beeldmateriaal uit de Westhoek op te sporen, te bewaren en zo veel mogelijk te ontsluiten. “Momenteel staan meer dan zestigduizend beelden online, allemaal met hun eigen verhaal. Die collectie van oude beelden geeft, samen met het achterliggende verhaal, een bijzondere inkijk in de geschiedenis van de Westhoek. Dat deze werking tot stand komt dankzij de inzet van talloze vrijwilligers, is uniek. We zijn constant op zoek naar nieuwe manieren om de werking van ‘Westhoek verbeeldt’ in de kijker te plaatsen. Zo ontstond het idee om de website aan te pakken en het logo in een nieuw jasje te stoppen. We willen met de nieuwe website ook nieuwe gebruikers aanspreken. Zo kunnen we het erfgoed van de Westhoek de aandacht geven die het verdient.” Meer info op www.westhoekverbeeldt.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.