Vrouw (74) dood in gracht gevonden

PITTEMSE WAS 'S AVONDS NIET THUISGEKOMEN VAN CAFÉBEZOEK

De 74-jarige Ghislaine Verhaeghe werd gisteren rond 15 uur dood in de gracht langs de Leenbosstraat gevonden.
Foto Alexander Haezebrouck De 74-jarige Ghislaine Verhaeghe werd gisteren rond 15 uur dood in de gracht langs de Leenbosstraat gevonden.
In de gracht langs de Leenbosstraat in Ardooie is gisteren rond 15 uur het lichaam gevonden van een 74-jarige vrouw uit Pittem. Ghislaine Verhaeghe was woensdagavond vlakbij op café gegaan en nadien niet meer thuisgekomen. Hoe de vrouw precies gestorven is, is nog niet duidelijk, maar volgens het parket gaat het om een natuurlijk overlijden.

Ghislaine Verhaeghe (74) uit Pittem ging woensdagavond, zoals gewoonlijk, nog even op café in één van haar twee stamcafés, 't Veldkruis, op de hoek van de Leenbosstraat en de Bosstraat in Ardooie. Omdat de vrouw niet thuiskwam, sloeg haar echtgenoot gisterenmorgen alarm.

Knappe dame

"We kennen Ghislaine hier goed", klinkt het in café 't Veldkruis. "Zij is een zeer knappe 'madam', altijd opgekleed en goedgezind. Ze komt hier altijd alleen naartoe. Woensdagavond heeft ze hier twee Orvallekes en twee witte wijnen gedronken. Ze is vroeger dan normaal vertrokken, ongeveer rond 20.30 uur."


De politie ging gisteren op zoek naar de vrouw en vond haar witte Renault bestelwagen op enkele meters van het café. "De politie kwam binnen om te vragen of Ghislaine hier was, maar dat was ze niet", klinkt het. Niet veel later troffen de agenten het dode lichaam van de 74-jarige vrouw aan in de gracht, recht tegenover de parkeerplaats van haar auto. Uitwendig waren geen sporen van geweld of een aanrijding te zien. Een wetsdokter en een team van de federale gerechtelijke politie kwam ter plaatse om de precieze doodsoorzaak van de vrouw te achterhalen. Het parket van Brugge bevestigde gisteren dat het om een natuurlijk overlijden ging.

"Amper te geloven"

Bij café 't Veldkruis kunnen ze amper geloven wat Ghislaine overkomen is. "We kunnen niet geloven dat ze onwel zou geworden zijn", klinkt het. "Ze deed normaal, zoals anders, en had niet zoveel gedronken. Zat was ze zeker niet. Normaal belt haar echtgenoot haar wel op haar gsm als ze hier is, dat deed hij gisteren niet. De auto's durven hier in de landelijke baantjes wel eens erg snel rijden. Zo was er ook één die ik heb zien passeren gisteravond, maar een klap hebben we niet gehoord."


Ook in café De Veldbloem in Meulebeke was Ghislaine goed gekend. "Ze kwam hier ongeveer vijf keer per week langs", vertelt zaakvoerder Patrick Stevens. "Ik hoorde het nieuws op weg naar het café, niet te geloven dat ze gestorven is. Je kon zogezegd nog kastelen op haar bouwen, zo'n sterke en kranige vrouw. Ik kon goed opschieten met haar, ze was niet op haar mondje gevallen en we maakten veel grapjes. Het is heel jammer dat Ghislaine er niet meer is."