Tragisch: West-Vlaming (55) sterft tijdens snorkelen op vakantie in Cuba

Een reis om te ontstressen, kende een dramatische afloop voor het koppel uit Pittem.
Photo News Een reis om te ontstressen, kende een dramatische afloop voor het koppel uit Pittem.
Opnieuw is een Pittemnaar tijdens zijn vakantie gestorven. Anderhalf jaar nadat tandarts Danny Vroman voor de kust van Kreta verdronk, is zondag Johan Debuf (55) om het leven gekomen op Cuba. Daar was hij op reis met zijn echtgenote Pascale Van Damme (51). Tijdens het snorkelen liep plots iets verkeerd. Reanimatie kon niet meer baten.

Op vrijdag 8 februari stapten Johan Debuf en Pascale Van Damme het vliegtuig op, richting de Caraïben. Ze zouden er op Cuba genieten van een welverdiende vakantie. Om helemaal te ontstressen, had Debuf naar verluidt zelfs zijn smartphone thuisgelaten. De Pittemnaar heeft een drukke job bij het voedingsbedrijf Crop’s in Ooigem en is ook zaakvoerder van z’n eigen bedrijfje, Jopa Consult bvba. Ook zijn echtgenote is een bezige bij.

Familie bijeen in villa van de ouders

Volgens de eerste berichten ging Johan Debuf zondag snorkelen om te genieten van de onderwaterpracht op de Caraïben. Op een bepaald moment is er iets misgelopen. De Pittemnaar werd nog gereanimeerd, maar dat mocht niet meer baten. Het echtpaar zou dinsdag weer thuiskomen. Pascale Van Damme verwittigde haar familie, die maandag bijeenkwam in de villa van het echtpaar. “Het is te vroeg om nu al iets te zeggen”, zegt haar zoon Tanguy. “We weten zelf heel weinig en mama is nog in Cuba.” Wanneer het stoffelijk overschot zal gerepatrieerd worden, is nog niet duidelijk.

Tweede sterfgeval in buitenland

In Pittem wordt verslagen gereageerd op het tragische nieuws. Op sociale media stromen de blijken van medeleven toe, iedereen kan het nieuws maar moeilijk vatten. De dood van Johan Debuf doet onvermijdelijk ook denken aan het overlijden van tandarts Danny Vroman, anderhalf jaar geleden op vakantie in Kreta. De 60-jarige tandarts stierf tijdens een zwempartijtje in zee, allicht toen hij werd verrast door een sterke onderstroming.
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Evy Uyttenhove

  Mijn oprechte deelneming aan de echtgenote, kinderen, familie en vele vrienden van Johan. Een enorm graag geziene man die een ontzettend grote leegte zal nalaten. Johan, je wordt gemist!!!

 • Regis Desmet

  De zee is iets anders dan t zwembad, veel sterkte aan de echtegenote, kinderen, familie, vrienden

 • Mathieu Wattenij

  Heb ook nog gesnorkeld in Varedero .. niet zo ver van Havana.. rustige zee. Heb er uren gesnorkeld.. veel koraal is dood en kan me voorstellen dat hij dan dieper in zee gegaan is om nog iets op te sporen. Dan kan je wel in woelig water terechtkomen.

 • Uli Bernard

  Rip.

 • Magali Mares

  Ter info aan Danny; bij Snorkelen zwem je en bij duiken duik je. Als je snorkelt moet je goed kunnen zwemmen, als je duikt moet je goed kunnen duiken (en hoef je niet goed te kunnen zwemmen).