Tandarts (60) verdrinkt in zee

DANNY VROMMAN GENOOT MET PARTNER VAN WEEKJE IN KRETA

Tandarts Danny Vromman (60) verdronk in de zee tijdens een vakantie op Kreta.
Foto Hans Verbeke Tandarts Danny Vromman (60) verdronk in de zee tijdens een vakantie op Kreta.
Een weekje vakantie op Kreta, even zijn drukke job als tandarts aan de kant kunnen schuiven. Het was wat Danny Vromman voor ogen had toen hij vorige vrijdag met zijn partner op het vliegtuig stapte. Dinsdag besloot de 60-jarige Pittemnaar om in zee te gaan zwemmen. Hij verdronk, mogelijk toen hij werd meegesleurd door de onderstroming.

Met ongeloof en verbijstering heeft Pittem gisteren het nieuws vernomen over het plotse overlijden van tandarts Danny Vromman, op reis met zijn partner Marina Demeester in Kreta.


"Het zou een zorgeloos weekje in de zon worden maar het draaide helemaal anders uit", zeggen zijn kinderen. "Papa ging dinsdag zwemmen in zee, in een zone met een redderspost waar het toegelaten was om in het water te gaan. Even later is hij verdronken."


Mogelijk werd de 60-jarige tandarts verrast door een sterke onderstroming.


"De autopsie heeft uitgewezen dat hij geen beroerte heeft gehad of zo maar gewoon is verdronken."

Altijd met de glimlach

Niet alleen de familie is zwaar aangeslagen. Ook bij de Sint-Eloois-Gilde en de Koninklijke Fanfare Eendracht en Kunstijver komt het plotse overlijden als een mokerslag. "Danny was al meer dan twintig jaar bestuurslid bij ons", zegt Lionel Debever, voorzitter van de Sint-Elooisgilde. "Een crème van een gast, zonder meer. Altijd met een glimlach, altijd enthousiast. Door zijn drukke job had hij weinig tijd maar hij deed er alles voor om vergaderingen bij te wonen en zich in te zetten op activiteiten. Zijn patiënten waren heilig voor hem. Wat me bij zal blijven, is dat hij hen bij het vertrek ook altijd begeleidde tot aan de deur."


Pascal De Jaeghere, voorzitter van de Koninklijke Fanfare Eendracht en Kunstijver, was gisteren meer dan verrast toen hij werd opgebeld door zijn secretaris. "Niet te geloven dat Danny er niet meer is. Zo jong nog, niet te vatten. Als ondervoorzitter woonde hij trouw de maandelijkse vergaderingen bij. Hij was één van onze bestuursleden die geen spelend lid zijn van de fanfare. We verliezen iemand die bijzonder graag gezien was, die altijd bereid was om een handje toe te steken. Volgende week dinsdag is er vergadering. Dan zullen we bespreken wat we als fanfare eventueel kunnen doen bij het afscheid van Danny, in overleg met zijn familie."


Danny Vromman zou op 7 november 61 jaar zijn geworden. Hij laat naast zijn partner ook twee kinderen na (Evelien en Xavier) en evenveel kleinkinderen (Gilles en Renée). Wanneer de uitvaartplechtigheid zal plaatsvinden, is nog niet bekend. "We wachten eerst de repatriëring af", zegt de familie. "We hopen papa begin volgende week weer bij ons te hebben."