Broers ontkennen slagen op huwelijksfeest

Twee broers uit Anzegem en Pittem ontkennen dat ze op 12 juni 2015 tijdens een huwelijksfeest in Roeselare een andere genodigde en zijn dochter vuistslagen gaven. Het meisje voelde zich op de dansvloer lastig gevallen door Bjorn B. (38) uit Anzegem.


Toen haar vader hem er over aansprak, kreeg de man, beroepshalve agent bij de politiezone Riho, een vuistslag. Even later volgde een tweede schermutseling waarbij de vader een flesje bier op het achterhoofd geslagen kreeg. Ook Wesley B. (36) uit Pittem en de dochter mengden zich in de schermutseling.


Er moest een ambulance en politie aan te pas komen waardoor het huwelijksfeest in mineur eindigde. "Er was wat wederzijds duw- en trekwerk, meer niet", aldus de verdediging van broers Bjorn en Wesley. "Bovendien waren nog andere personen bij de schermutseling betrokken. Wie met het flesje gooide of sloeg, is onduidelijk." Ze vroegen de vrijspraak. Het openbaar ministerie vorderde een celstraf van drie tot vijf maanden cel en een boete. Vonnis op 2 oktober.


(LSI)